Πώς ένα 6χρονο κορίτσι επιζεί ως δια θαύματος αφού καταπίνει τυχαία καυστική σόδα (2)

2020-02-13

Το θαύμα της πίστης: Πώς ένα 6χρονο κορίτσι επιζεί ως δια θαύματος αφού καταπίνει τυχαία καυστική σόδα (2)

Ακριβώς τη στιγμή που η οικογένειά της ήταν απελπισμένη, η Ντουάν Γιου έμαθε από μία από τις φίλες της ότι υπάρχει ένα νοσοκομείο που θα μπορούσε να θεραπεύσει τη Σάσα, όταν όμως ο γιος της Ντουάν Γιου ήλθε σε επαφή με το νοσοκομείο και ανακάλυψε ότι το κόστος της εγχείρησης θα ήταν 100.000 γιουάν, το ποσόν αυτό φάνηκε τεράστιο στην οικογένεια. Βλέποντας την εγγονή της στα πρόθυρα του θανάτου, η Ντουάν Γιου αισθανόταν ακόμη μεγαλύτερη θλίψη και σκεφτόταν μέσα της: «η Σάσα είναι πολύ μικρή ακόμη. Εάν αποτύχει κι αυτή η εγχείρηση όπως και οι τρεις τευταίες, θα μπορέσει να το αντέξει; Κι εκτός αυτού, πού στο καλό θα μπορούσαμε να δανειστούμε τόσο πολλά χρήματα; Αν όμως δεν προσπαθήσουμε και η Σάσα όντως πεθάνει, πώς θα μπορέσει ποτέ η οικογένειά μας να αντέξει ένα τέτοιο χτύπημα;» Η Ντουάν Γιου αισθανόταν εντελώς μπερδεμένη μέσα της και δεν ήξερε καθόλου τι να κάνει. Στην απόγνωσή της, σκέφτηκε πώς μόνον ο Θεός ήταν στήριγμά της κι έτσι προσευχόταν στον Θεό: «Θεέ μου! Γνωρίζω ότι τα πάντα βρίσκονται στα χέρια Σου, γι' αυτό και Σου εμπιστεύομαι την εγγονή μου και Σου ζητώ να με οδηγήσεις και να με καθοδηγήσεις ώστε να γνωρίσω το σωστό που πρέπει να πράξω...» Μετά την προσευχή, η Ντουάν Γιου σκέφτηκε τον λόγο του Θεού: «Ο Παντοδύναμος Θεός είναι ένας πανίσχυρος γιατρός! [...] Αν έχεις μονάχα μια ανάσα, ο Θεός δεν θα σε αφήσει να πεθάνεις». («Κεφάλαιο 6» από «Ερμηνείες των μυστηρίων των λόγων του Θεού προς ολόκληρο το σύμπαν» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»). Καθώς αναλογιζόταν τον λόγο του Θεού, η Ντουάν Γιου σκέφτηκε ξανά τις 20 σχεδόν ημέρες που η εγγονή της είχε επιστρέψει σπίτι. Δεν είχε φάει ούτε μία φορά και, αν έπινε καθόλου νερό, το έκανε αμέσως εμετό. Κι όμως δεν είχε πεθάνει της πείνας, δεν ήταν λοιπόν θέμα φροντίδας και προστασίας από τον Θεό; Ο Θεός κυβερνά και διαχειρίζεται τα πάντα και η ζωή κι ο θάνατός μας είναι στα χέρια Του, σκέφτηκε η Ντουάν Γιου. Αν ο Θεός δεν έκανε τη Σάσα να πεθάνει, τότε δεν θα πέθαινε, και όσο της απέμενε έστω και μία ανάσα, τότε υπήρχε ακόμη ελπίδα ότι θα ζήσει! Κι έτσι, η Ντουάν Γιου εμπιστεύθηκε στα χέρια του Θεού και το ζήτημα της εξεύρεσης των χρημάτων για τη θεραπεία της εγγονής της.

Μια εβδομάδα αργότερα, αφού η οικογένεια είχε διερευνήσει κάθε διέξοδο για να δανειστεί χρήματα, συγκέντρωσαν τελικά 100.000 γιουάν και κανόνισαν το πότε θα υποβληθεί η Σάσα σε εγχείρηση. Η Ντουάν Γιου γνώριζε ότι ο Θεός είχε ανοίξει έναν δρόμο για κείνη και Του προσέφερε σιωπηλά τις ευχαριστίες της. Προτού ο γιος και η νύφη της πάνε τη Σάσα στο νοσοκομείο, η Ντουάν Γιου προέτρεψε την εγγονή της να προσευχηθεί και να βασιστεί στον Θεό ανεξάρτητα από το τι θα γίνει, και η Σάσα συμφώνησε ειλικρινά μ' ένα νεύμα του κεφαλιού. Στο νοσοκομείο, ο γιατρός έδωσε στη Σάσα ενδοφλέβια δόση υγρών 10 ημερών, καθώς όμως προετοιμάζονταν για την εγχείρηση, ο γιος της Ντουάν Γιου τής τηλεφώνησε ξαφνικά και της είπε: «Μαμά, ο γιατρός λέει ότι ο οργανισμός της Σάσα είναι πολύ αδύναμος, και συν το γεγονός ότι δεν έχει φάει για πάρα πολύ καιρό, το παχύ έντερό της έχει κολλήσει κι μπλεχτεί. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να προσπαθήσουν, δεν μπορούν όμως να εγγυηθούν ότι η εγχείρηση θα πετύχει. Πρέπει απλά να δούμε αν αρκεί η τύχη της Σάσα». Όταν το άκουσε αυτό, η Ντουάν Γιου δεν μπορούσε παρά να αισθανθεί τον πανικό να την κυριεύει ξανά. Σκέφτηκε πώς η Σάσα ήταν μόλις έξι ετών και ζύγιζε μόνο 11,5 κιλά - θα μπορούσε ν' αντέξει μια τέτοια εγχείρηση; Κι αν η εγχείρηση δεν πετύχαινε και πάλι, η Σάσα θα μπορούσε ενδεχομένως.... Τότε όμως σκέφτηκε ξανά: «Ο Θεός είναι ο Κύριος όλης της δημιουργίας, που κυβερνά και διαχειρίζεται τα πάντα. Η ζωή και ο θάνατος της εγγονής μου βρίσκονται στα χέρια Του και μόνον ο Θεός μπορεί να σώσει τον άνθρωπο. Δεν έχει νόημα όσο κι αν ανησυχώ, εφόσον το αποτέλεσμα της εγχείρησης το κυβερνά ο Θεός. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βασίζομαι πάνω Του και να καταφύγω σ' Αυτόν, να αναζητήσω την καθοδήγησή Του και να υποταχθώ στις ενορχηστρώσεις και τις ρυθμίσεις Του!»

«Ντριν ντριν....» Ο ήχος του τηλεφώνου διέκοψε τις σκέψεις της. Απάντησε και άκουσε την εγγονή της να λέει με μεγάλη δυσκολία: «Γιαγιά, θα κάνω εγχείρηση σήμερα το απόγευμα. Δεν έχω ξεχάσει τι μου είπες....» Ακούγοντας την εγγονή της να τα λέει αυτά, τα μάτια της Ντουάν Γιου συννέφιασαν γεμάτα δάκρυα και δεν μπορούσε να πει τίποτα μέσα από τους λυγμούς της...

Εκείνο το απόγευμα, η Ντουάν Γιου κάθισε δίπλα στο τηλέφωνο περιμένοντας σιωπηλά νέα από την εγχείρηση της Σάσα και προσευχόμενη συνεχώς στον Θεό. Οι δείκτες του ρολογιού στον τοίχο συνέχιζαν να γυρίζουν όσο το κοίταζε: μία ώρα, δύο ώρες.... Αφού πέρασαν τέσσερις ώρες, τηλεφώνησε επιτέλους ο γιος της, όμως το μόνο που είπε ήταν ότι η εγχείρηση της Σάσα δεν τελείωσε ακόμη. Ακούγοντάς το αυτό, η Ντουάν Γιού άρχισε να ανησυχεί και πάλι και προσευχήθηκε βιαστικά στον Θεό, ζητώντας Του να ηρεμήσει την καρδιά της και να την οδηγήσει και να την καθοδηγήσει ώστε να καταλάβει το θέλημά Του. Έπειτα, διάβασε τον λόγο του Θεού που έλεγε: «Αν αγγίξεις τις ενέργειες του Θεού στην πραγματική σου εμπειρία, Αυτός θα σου εμφανιστεί, θα σε διαφωτίσει και θα σε καθοδηγήσει εκ των έσω. Αν δεν είσαι ικανός να υπακούς στον λόγο Του, τότε Αυτός δεν θα μπορέσει να το κάνει. Αν στερείσαι πίστης, αν έχεις χάσει την ελπίδα στον Θεό, πώς θα βιώσεις; Αν έχεις πραγματική πίστη σ' Αυτόν και δεν έχεις αμφιβολίες, αν ανοίξεις την καρδιά σου σ' Αυτόν, θα σε οδηγήσει στην τελείωση. Θα σε διαφωτίσει στην πρακτική σου εμπειρία και στη ζωή σου. Οι άνθρωποι στις πρακτικές τους ζωές αντιμετωπίζουν πολλές προσωπικές δυσκολίες και, επιπλέον, δεν μπορούν να δουν καθαρά την έκταση του έργου του Θεού, οπότε αυτό απαιτεί πίστη». (από «Όσοι πρόκειται να οδηγηθούν στην τελείωση, πρέπει να υποβληθούν σε εξευγενισμό» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»). Από τον λόγο του Θεού, η Ντουάν Γιου κατάλαβε ότι έπρεπε να κρατήσει την πίστη της στον Θεό, ανεξάρτητα από το ποια κατάσταση μπορούσε να προκύψει. Ειδικά τώρα που η εγγονή της ήταν τόσο σοβαρά, ήταν ακόμη πιο αναγκαίο να έχει πίστη στον Θεό. Σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση όπως αυτή, μόνο βιώνοντας το έργο του Θεού και υποτασσόμενη στις ενορχηστρώσεις και τις ρυθμίσεις Του θα μπορούσε να γίνει καλύτερα μάρτυρας των θαυμαστών πράξεων του Θεού και να κατανοήσει τελικά καλύτερα την παντοδυναμία και την κυριαρχία Του. Η Ντουάν Γιου σκέφτηκε την ιστορία του Λάζαρου στην Αγία Γραφή: ήταν νεκρός για τέσσερις ημέρες και το σώμα του είχε αρχίσει να βρωμάει, όμως ο Κύριος Ιησούς είπε απλώς λίγα λόγια, «Λάζαρε, ελθέ έξω». (Ιωάν. 11:43), και ο Λάζαρος έζησε και βγήκε από τον τάφο του. Η εξουσία του Θεού φτάνει πάνω από τους ουρανούς και Εκείνος κυβερνά τη ζωή και τον θάνατό μας, σκέφτηκε η Ντουάν Γιου. «Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη είναι η εγχείρηση της Σάσα, το αν θα πετύχει ή όχι είναι στα χέρια του Θεού και πρέπει να έχω πίστη σ' Αυτόν». Σκεπτόμενη αυτά, η Ντουάν Γιου δεν ένιωθε πλέον τόσο άγχος και ανησυχία.

Επτά ώρες αργότερα, ο γιος της την κάλεσε ξανά στο τηλέφωνο και είπε με χαρά: «Η εγχείρηση της Σάσα ήταν επιτυχής και ακόμη κι ο γιατρός είπε ότι η εγχείρηση ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και ότι είμαστε πολύ τυχεροί!» Όταν το άκουσε αυτό, η Ντουάν Γιου αισθάνθηκε να την πλημμυρίζει ανακούφιση και συνέχισε να ευχαριστεί τον Θεό. Ήξερε πολύ καλά ότι η επιτυχία της εγχείρησης της εγγονής της δεν είχε να κάνει καθόλου με την τύχη, αλλά είχε πετύχει λόγω της φροντίδας και της προστασίας του Θεού, και ότι επρόκειτο για θαυμαστή πράξη Του.

Δύο εβδομάδες αργότερα, η Σάσα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε σπίτι. Αν και εξακολουθούσε να δείχνει αδιάθετη, ήταν σε θέση να μιλά κανονικά και μπορούσε να φάει κάποιες ευκολοχώνευτες τροφές. Οι γείτονες ήλθαν όλοι ένας-ένας να δουν τη Σάσα και ο γιος της Ντουάν Γιού τούς έλεγε με χαρά: «Μετά την επιτυχή εγχείρηση της Σάσα, πολλοί ασθενείς από άλλους θαλάμους και μέλη των οικογενειών τους ήλθαν να δουν τη Σάσα και είπαν ότι ήταν πραγματικά θαύμα ένα εξάχρονο κορίτσι να μπορέσει να αντέξει μια επτάωρη εγχείρηση και η εγχείρηση αυτή να αποβεί επιτυχημένη τόσο ομαλά, όταν η κατάστασή της ήταν τόσο σοβαρή!»

Οι γείτονες ήταν ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι καθώς έλεγαν: «Είναι αδιανόητο! Ποιος να το πίστευε ότι θα μπορούσε να επιζήσει ενώ βρέθηκε τόσο κοντά στον θάνατο». Όταν άκουσε τους γείτονές της να τα λένε αυτά, η Ντουάν Γιού πρόσφερε σιωπηλά τις ευχαριστίες και τον έπαινό της στον Θεό.

Λίγες μέρες αργότερα, η Ντουάν Γιού κάθισε να μιλήσει με την οικογένειά της και το σπίτι της γέμισε για μία ακόμη φορά με τον ήχο της χαράς και του γέλιου. Η Σάσα είπε χαρούμενη: «Μπαμπά, όταν έκανα την εγχείρηση εκείνη τη μέρα, προσευχήθηκα στον Θεό και στηρίχτηκα πάνω Του. Ο Θεός με θεράπευσε, πρόκειται λοιπόν να πιστεύω στον Θεό!» Ο γιος της Ντουάν Γιου κοίταξε τη Σάσα και είπε χαμογελώντας: «Εντάξει. Από δω και στο εξής, μπορείς να πιστεύεις στον Θεό μαζί με τη γιαγιά σου κι ο μπαμπάς σου θα σας στηρίζει και τις δύο!»

«Σάσα, τι λες, διαβάζουμε ένα χωρίο του λόγου του Θεού;» είπε η Ντουάν Γιου. Η Σάσα χαρούμενη ένευσε καταφατικά και διάβασαν μαζί: «Αυτό συμβαίνει γιατί η ζωή προέρχεται αποκλειστικά από τον Θεό, που σημαίνει ότι μόνο ο ίδιος ο Θεός κατέχει την ουσία της ζωής, δεν υφίσταται ζωή χωρίς τον ίδιο τον Θεό, και έτσι, μόνο ο Θεός είναι η πηγή της ζωής, και η ατέρμονη, ανεξάντλητη πηγή του νερού της ζωής. [...] Η ζωή του ανθρώπου προέρχεται από τον Θεό, η ύπαρξη του ουρανού οφείλεται στον Θεό και η ύπαρξη της γης πηγάζει από τη δύναμη της ζωής του Θεού. Κανένα αντικείμενο που έχει ζωτικότητα δεν μπορεί να υπερβεί την υπέρτατη κυριαρχία του Θεού, και κανένα έμβιο ον δεν μπορεί να ξεφύγει από τη σφαίρα εξουσίας του Θεού»." (από «Μόνο ο Χριστός των εσχάτων ημερών μπορεί να δώσει στον άνθρωπο την οδό για την αιώνια ζωή» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»). Αφού βίωσε αυτό το επεισόδιο της εγγονής της που κάηκε με καυστική σόδα, η Ντουάν Γιου δεν μπορούσε παρά να πει «Αμήν» στον λόγο του Θεού μέσα από την καρδιά της. Είχε πραγματικά αντιληφθεί ότι η ζωή των ανθρώπων προέρχεται από τον Θεό, ότι η εξουσία και η δύναμή Του είναι μοναδικές και ότι μόνον Αυτός μπορεί να εκφράσει την αλήθεια, να δώσει ζωή στον άνθρωπο και να του δείξει το μονοπάτι που πρέπει να βαδίσει. Η Ντουάν Γιου σκέφτηκε την εποχή που η εγγονή της είχε καταπιεί κατά λάθος την καυστική σόδα και όλοι οι γιατροί έλεγαν ότι δεν μπορούσε να θεραπευθεί. Όλοι οι γύρω έλεγαν, επίσης, ότι η Σάσα δεν θα άντεχε περισσότερο από μερικές ημέρες. Κι όμως, πάνω από δύο μήνες αργότερα, η εγγονή της είχε υποβληθεί ομαλά σε εγχείρηση, ήταν απόλυτα επιτυχημένη και ζούσε ακόμη - δεν είχε δημιουργήσει ο Θεός το θαύμα της ζωής; Ενόσω η εγγονή της ήταν άρρωστη, η Ντουάν Γιου είχε αγχωθεί, είχε φοβηθεί και είχε νιώσει αδύναμη, τόσο πολύ που είχε αρχίσει να κατηγορεί τον Θεό. Ωστόσο, ο Θεός δεν είχε αποκρύψει το πρόσωπό Του από αυτήν εξαιτίας του γεγονότος τούτου, αλλά είχε χρησιμοποιήσει τον λόγο Του για να τη διαφωτίσει και να την καθοδηγήσει, να την κάνει να συνειδητοποιήσει πόσο μικρή πίστη είχε στον Θεό και πόσο παράλογα ήταν τα αιτήματά της από τον Θεό, και ο λόγος Του της έδωσε τη δυνατότητα να βρει την αποφασιστικότητα να υποταχθεί στις ενορχηστρώσεις και τις ρυθμίσεις Του. Όταν πονούσε και είχε απελπιστεί, ο λόγος του Θεού τής είχε δώσει πίστη και δύναμη, και αυτό της επέτρεψε να βασιστεί πραγματικά στον Θεό. Η Ντουάν Γιου βίωσε πραγματικά τη μεγάλη και βαθιά αγάπη του Θεού και τις αληθινά θαυμαστές Του πράξεις. Επιπλέον, η Ντουάν Γιου κατανόησε επίσης κάπως στην πράξη και εκτίμησε την παντοδυναμία και την κυριαρχία του Θεού: ήξερε ότι ο Θεός είχε δώσει στην εγγονή της μια ακόμη ευκαιρία να ζήσει και ήθελε να περάσει τον χρόνο που της απέμενε προσπαθώντας να επιδιώκει την αλήθεια και να επιτελεί το καθήκον της επιμελώς, ώστε να αποπληρώσει την αγάπη του Θεού.

Τρεις μήνες αργότερα, η Ντουάν Γιου και ο γιος της πήγαν τη Σάσα στο νοσοκομείο για έλεγχο. Με έκπληξη, ο γιατρός είπε: «Ποτέ δεν θα το πίστευα! Οι καμένες περιοχές έχουν ανακάμψει πλήρως. Είναι θαύμα που μπόρεσε να αναρρώσει τόσο γρήγορα. Αυτό το κορίτσι είναι πραγματικά πολύ τυχερό!» Όταν το άκουσε αυτό, η πίστη της Ντουάν Γιου στον Θεό ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο και γνώριζε ότι όλα οφείλονταν στη μεγάλη δύναμη και το έλεος του Θεού, αλλιώς η εγγονή της θα ήταν από καιρό νεκρή. Οι πράξεις του Θεού είναι πραγματικά θαυμαστές και αδιανόητες, σκεφτόταν η Ντουάν Γιου, και είναι μαζί μας παντού και ανά πάσα στιγμή.

«Γιαγιά, τελείωσα τα μαθήματά μου. Ας διαβάσουμε τον λόγο του Θεού μαζί». Η Ντουάν Γιου άκουσε την εγγονή της να της φωνάζει και επανήλθε στο σήμερα από την ονειροπόλησή της. Έπειτα, οι δυο τους, γιαγιά και εγγονή μαζί, άρχισαν να διαβάζουν τον λόγο του Θεού ...

Από την Ντουάν Γιου

💕⋱⋰ ⋱💗⋰*⋱⋰ ⋱💗⋰*⋱⋰ ⋱💗⋰*⋱⋰ ⋱💗⋰*⋱⋰ ⋱💗

Από: https://el.lesalut.org/

© 2018 Αντώνης Ιωάννου. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε