Η άγια ευπρέπεια που οι πιστοί του Θεού πρέπει να κατέχουν

2019-10-21

Η άγια ευπρέπεια που οι πιστοί του Θεού πρέπει να κατέχουν

Σχετικά λόγια του Θεού:

Η κανονική ανθρώπινη φύση περιλαμβάνει τις εξής πτυχές: οξυδέρκεια, σύνεση, συνείδηση, και χαρακτήρα. Εάν μπορείς να επιτύχεις ομαλότητα σε κάθε μία από αυτές τις πτυχές, η ανθρώπινη φύση σου έχει το κατάλληλο επίπεδο. Θα πρέπει να μοιάζεις με κανονικό άνθρωπο και να συμπεριφέρεσαι σαν πιστός του Θεού. Δεν χρειάζεται να επιτύχεις μεγάλα ύψη ή να χρησιμοποιήσεις διπλωματία. Πρέπει απλώς να είσαι ένα κανονικό ανθρώπινο ον, με τη λογική ενός κανονικού ανθρώπου, να μπορείς να διαβλέπεις τα πράγματα και, τουλάχιστον, να μοιάζεις με κανονικό ανθρώπινο ον. Όλα αυτά αρκούν. ... Πολλοί άνθρωποι βλέπουν ότι η εποχή έχει αλλάξει, κι έτσι δεν ασκούν ταπεινότητα ή υπομονή, και επίσης, δεν έχουν αγάπη, ούτε Άγια ευπρέπεια. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ παράλογοι! Έχουν ένα γραμμάριο κανονικής ανθρώπινης φύσης; Έχουν καμία μαρτυρία να μας διηγηθούν; Δεν έχουν καμία απολύτως διορατικότητα και λογική. Φυσικά, ορισμένες πτυχές των πράξεων των ανθρώπων που αποκλίνουν και είναι εσφαλμένες πρέπει να διορθωθούν. Όπως η άκαμπτη πνευματική ζωή ή το μούδιασμα των ανθρώπων και η ηλιθιότητα του παρελθόντος - όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Αλλαγή δεν σημαίνει να σου επιτρέπεται να είσαι ακόλαστος ή να ενδίδεις στη σάρκα και να λες ό,τι θέλεις. Δεν είναι καλό να μιλάς απρόσεκτα! Για να συμπεριφέρεσαι ως κανονικό ανθρώπινο ον πρέπει να μιλάς με συνοχή. Ναι σημαίνει ναι, όχι σημαίνει όχι. Να μιλάς με αλήθεια για τα γεγονότα και να μιλάς σωστά. Μην εξαπατάς, μη ψεύδεσαι.

Στις διαθέσεις των κανονικών ανθρώπων δεν υπάρχει απατεωνιά ή δολιότητα, οι άνθρωποι έχουν μια φυσιολογική σχέση μεταξύ τους, δεν πορεύονται μόνοι τους και οι ζωές τους δεν είναι ούτε μέτριες ούτε παρακμιακές. Έτσι κι ο Θεός δοξάζεται από όλους, τα λόγια Του εισχωρούν στους ανθρώπους, οι άνθρωποι ζουν ειρηνικά ο ένας με τον άλλον και υπό τη φροντίδα και την προστασία του Θεού, η γη είναι γεμάτη αρμονία, χωρίς τις παρεμβολές του Σατανά, και η δόξα του Θεού είναι ύψιστης σημασίας για τους ανθρώπους. Τέτοιου είδους άνθρωποι είναι σαν τους αγγέλους: αγνοί, με ζωντάνια, χωρίς να παραπονιούνται ποτέ για τον Θεό, ενώ αφιερώνουν όλες τους τις προσπάθειες αποκλειστικά για τη δόξα του Θεού στη γη.

Η κανονική ανθρώπινη φύση, για την οποία γίνεται λόγος, δεν είναι τόσο υπερφυσική, όπως τη φαντάζονται οι άνθρωποι, αλλά έχει την ικανότητα να υπερβαίνει τα δεσμά που επιβάλουν όλοι οι άνθρωποι, τα συμβάντα και τα πράγματα, να υπερβαίνει τις δυνάμεις του περιβάλλοντος κι έχει την ικανότητα να έρχεται πιο κοντά σ' Εμένα και να επικοινωνεί μαζί Μου σε οποιοδήποτε μέρος και σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Οφείλετε να γνωρίζετε ότι στον Θεό αρέσουν οι ειλικρινείς άνθρωποι. ... Ειλικρίνεια σημαίνει να δίνεις την καρδιά σου στον Θεό, ποτέ να μην Τον κοροϊδεύεις σε τίποτα, να είσαι ανοιχτός με Εκείνον στο καθετί, ποτέ να μην αποκρύπτεις την αλήθεια, ποτέ να μην κάνεις εκείνο που εξαπατά όσους είναι επάνω και παραπλανά τους από κάτω, και ποτέ να μην κάνεις εκείνο που θα κερδίσεις απλώς την εύνοια του Θεού. Εν ολίγοις, το να είσαι ειλικρινής σημαίνει να απέχεις από την ακαθαρσία στις πράξεις και στα λόγια σου, και να μην εξαπατάς ούτε τον Θεό ούτε τον άνθρωπο.

Έχω πολλές επιθυμίες. Επιθυμώ να συμπεριφέρεστε με σωστό και ευπρεπή τρόπο, να είστε πιστοί στην εκπλήρωση του καθήκοντός σας, να έχετε αλήθεια και ανθρώπινη φύση, να είστε κάποιοι που μπορούν να εγκαταλείψουν τα πάντα και να δώσουν τη ζωή τους για τον Θεό και ούτω καθεξής. Όλες οι παραπάνω ελπίδες πηγάζουν από τις ανεπάρκειές σας, τη διαφθορά και την ανυπακοή σας.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιεί ο Θεός εμφανίζονται εξωτερικά να είναι παράλογοι και δεν φαίνεται να έχουν σωστές σχέσεις με άλλους, αν και μιλάνε με ευγένεια, δεν μιλάνε απρόσεκτα και μπορούν πάντα να κρατούν μια γαλήνια καρδιά ενώπιον του Θεού. Αλλά, ακριβώς αυτό το είδος ανθρώπου είναι επαρκές για να χρησιμοποιηθεί από το Άγιο Πνεύμα. Αυτός ο «παράλογος» άνθρωπος για τον οποίο μιλάει ο Θεός μοιάζει να μην έχει σωστές σχέσεις με τους άλλους και δεν έχει εξωτερική αγάπη ή επιφανειακές πρακτικές, αλλά όταν επικοινωνεί πνευματικά πράγματα, μπορεί να ανοίξει την καρδιά του και ανιδιοτελώς να παρέχει στους άλλους τη διαφώτιση και τη φώτιση που έχει αποκτήσει από την πραγματική εμπειρία του ενώπιον του Θεού. Έτσι εκφράζει την αγάπη του για τον Θεό και ικανοποιεί το θέλημα του Θεού. Όταν άλλοι τον συκοφαντούν και τον γελοιοποιούν, είναι σε θέση να μην ελέγχεται έξωθεν, από ανθρώπους, περιστατικά ή πράγματα, και μπορεί ακόμα να είναι γαλήνιος ενώπιον του Θεού. Ένα τέτοιο πρόσωπο φαίνεται να έχει τις δικές του μοναδικές διοράσεις. Ανεξάρτητα από τους άλλους, η καρδιά του δεν αφήνει ποτέ τον Θεό. Όταν οι άλλοι κουβεντιάζουν χαρούμενα και αστεία, η καρδιά του παραμένει ενώπιον του Θεού, μελετώντας τον λόγο του Θεού ή απευθύνοντας σιωπηλά την προσευχή του στον Θεό μέσα στην καρδιά του, αναζητώντας τις προθέσεις του Θεού. Ποτέ δεν κάνει τη διατήρηση της σωστής σχέσης του με άλλους ανθρώπους βασικό σημείο εστίασης. Ένα τέτοιο πρόσωπο φαίνεται να μην έχει φιλοσοφία ζωής. Από έξω, αυτό το πρόσωπο είναι ζωντανό, αξιολάτρευτο και αθώο, αλλά διαθέτει και μια αίσθηση ηρεμίας. Αυτή είναι η εικόνα του ατόμου που χρησιμοποιεί ο Θεός.

Οι άνθρωποι που κατέχουν την αλήθεια είναι αυτοί που, με τις πραγματικές τους εμπειρίες, μπορούν να παραμείνουν σταθεροί στη μαρτυρία τους, να μένουν σταθεροί στη θέση τους, να στέκονται στο πλευρό του Θεού χωρίς ποτέ να υποχωρούν, και που έχουν μια κανονική σχέση με τους ανθρώπους που αγαπούν τον Θεό, οι οποίοι, όταν συμβαίνουν διάφορα σε αυτούς, είναι σε θέση να υπακούσουν πλήρως στον Θεό και μπορούν να υπακούν στον Θεό μέχρι θανάτου. Η πράξη σου και οι αποκαλύψεις στην πραγματική ζωή είναι η μαρτυρία του Θεού, είναι το βίωμα του ανθρώπου και η μαρτυρία του Θεού, και αυτό σημαίνει να απολαμβάνεις πραγματικά την αγάπη του Θεού. Όταν τη βιώσεις μέχρι αυτό το σημείο, θα έχει επιτευχθεί το αποτέλεσμα. Κατέχεις το πραγματικό βίωμα και κάθε δράση σου αντιμετωπίζεται με θαυμασμό από άλλους. Η εμφάνισή σου δεν είναι αξιοσημείωτη, αλλά βιώνεις τη ζωή της υπέρτατης ευσέβειας, και όταν επικοινωνείς τα λόγια του Θεού, κατευθύνεσαι και διαφωτίζεσαι από Αυτόν. Είσαι σε θέση να εκφράσεις το θέλημα του Θεού μέσα από τα λόγια σου, να επικοινωνήσεις με την πραγματικότητα και να καταλάβεις πολλά για την υπηρεσία στο πνεύμα. Είσαι ειλικρινής στην ομιλία σου, είσαι αξιοπρεπής και έντιμος, δεν μπαίνεις σε αντιπαραθέσεις ούτε υπακούς σε καθωσπρεπισμούς, είσαι σε θέση να υπακούσεις στις ρυθμίσεις του Θεού και να είσαι σταθερός στη μαρτυρία σου όταν σου προκύπτουν διάφορα και είσαι ήρεμος και συγκροτημένος, ανεξάρτητα από το τι αντιμετωπίζεις. Αυτό το είδος ανθρώπου έχει πραγματικά δει την αγάπη του Θεού. Μερικοί άνθρωποι είναι ακόμα νέοι, αλλά ενεργούν ως μεσήλικες· είναι ώριμοι, κατέχουν την αλήθεια και θαυμάζονται από άλλους - και αυτοί είναι οι άνθρωποι που έχουν τη μαρτυρία και είναι η εκδήλωση του ίδιου του Θεού. 

Από: Ακολουθήστε τα βήματα του Ιησού Χριστού

 ...........................·˙`˙·..............................·...........................·˙`˙·..............................

© 2018 Αντώνης Ιωάννου. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε