Μπορούν οι δειλοί να εισέλθουν στη βασιλεία των ουρανών;

2020-01-11

Ήμουν μια συνηθισμένη πιστή στην Εκκλησία της Τριπλής Αυτενεργείας. Ένα βράδυ, περπατώντας στον δρόμο, είδα πως η αστυνομία είχε κινητοποιηθεί μαζικά - περισσότεροι από δέκα αστυνομικοί και μερικοί ένοπλοι αξιωματικοί της αστυνομίας σε τρία αστυνομικά αυτοκίνητα - για να συλλάβουν πολλούς χριστιανούς στο χωριό μας. Βλέποντάς το αυτό, η καρδιά μου δεν μπορούσε να ηρεμήσει για αρκετά μεγάλο διάστημα. Το επόμενο πρωί, όταν πήγα για περπάτημα μόνη σε ένα πάρκο στην άκρη του χωριού μου, σκεφτόμουν γι' αυτό το θέμα όταν έτυχε να συναντήσω μια ηλικιωμένη αδερφή, τη Λι Τσινγκ. Έως τη στιγμή που μιλήσαμε για το θέμα αυτό, δεν γνώριζα πως εκείνοι οι χριστιανοί που συνελήφθησαν ήταν πιστοί της Αστραπής της Ανατολής. Φοβήθηκα, και σκέφτηκα πως ήταν ευτυχές γεγονός το ότι δεν πίστευα στην Αστραπή της Ανατολής, αλλιώς κι εγώ θα διέτρεχα κίνδυνο να συλληφθώ.

Αρκετές μέρες αργότερα, ο αδερφός μου και η γυναίκα του ήρθαν στο σπίτι μου, και τους είπα για τις συλλήψεις. Ο αδερφός μου είπε: «Η Kινεζική Kομμουνιστική κυβέρνηση διώκει κατ' οίκον εκκλησίες μανιωδώς εδώ και μερικά χρόνια. Σε κάθε δόγμα υπάρχουν χριστιανοί που έχουν συλληφθεί. Και η πιο σκληρή μεταχείριση κατευθύνεται στους ακολούθους της Αστραπής της Ανατολής. Αυτό συμβαίνει επειδή διαδίδουν το ευαγγέλιο του Θεού χωρίς να σταματούν ποτέ, και η εκκλησία τους αναπτύσσεται γρήγορα, γεγονός που τράβηξε τη προσοχή του ΚΚΚ. Ο λόγος που εμείς δεν υποκείμεθα σε διώξεις είναι επειδή εμείς ασκούμε την πίστη μας στον Κύριο μέσα στο σπίτι αντί να βγαίνουμε έξω για να διαδώσουμε το ευαγγέλιο. Το ΚΚΚ απλώς δεν μας έχει σε καμία υπόληψη , οπότε δεν μας συλλαμβάνουν. Παλιότερα σκεφτόμουν πως πρέπει να πηγαίνει κάτι στραβά με την Αστραπή της Ανατολής, και πως γι' αυτό οι ακόλουθοί της καταδιώκονται με φρενίτιδα από το KKK. Αλλά τώρα γνωρίζω πως καταδιώκονται επειδή η πίστη τους είναι μεγαλύτερη και είναι πιο πιστοί στον Θεό από εμάς, και ως αποτέλεσμα δεν σταματούν ποτέ να διαδίδουν το ευαγγέλιο του Θεού, όσο σκληρό κι αν είναι το περιβάλλον». Ακούγοντας όλα αυτά από τον αδερφό μου, η στάση μου προς την Αστραπή της Ανατολής βελτιώθηκε λίγο.

Τότε, η νύφη μου είπε: «Η αληθινή οδός καταδιώκεται από την αρχαιότητα. Όσο πιο αληθινή είναι η οδός, με τόσο μεγαλύτερη μανία καταδιώκεται από τον Σατανά. Η κυβέρνηση του ΚΚΚ, που είναι άθεοι με δύναμη στα χέρια τους, είναι μια κακή σατανική δύναμη που αρνείται και αντιτάσσεται στον Θεό. Κάθε εκκλησία που το ΚΚΚ καταδιώκει και καταστέλλει, είναι πολύ πιθανό να έχει το έργο του Αγίου Πνεύματος και να είναι αληθινή εκκλησία. Και είναι πολύ πιθανόν η δική τους οδός να είναι η αληθινή οδός».

Σκέφτηκα πως αυτά που είπε φαίνονταν λογικά, αλλά αναλογιζόμενη τη χαρούμενη και εύκολη ζωή μου και τη δυστυχία εκείνων που συνελήφθησαν και μπήκαν φυλακή, δεν μπορούσα παρά να είμαι δειλή και φοβισμένη. Της είπα: «Αδερφή, αυτό που είπες είναι ακριβώς σωστό. Όσο πιο αληθινή είναι η οδός, τόσο περισσότερο καταδιώκεται. Θυμάμαι πως όταν ο Κύριος Ιησούς ήρθε να επιτελέσει το έργο Του, η καταδίωξη από τον βασιλιά Ηρώδη και τους Ιουδαίους Φαρισαίους ήταν εξαιρετικά δριμεία. Αυτοί οι μαθητές και απόστολοι που συχνά διέδιδαν το ευαγγέλιο και γίνονταν μάρτυρες για τον Θεό, καταδιώχθηκαν με ιδιαίτερα δριμύ τρόπο, και έφθασαν στο σημείο ακόμα και να μαρτυρήσουν. Έτσι όπως το βλέπω εγώ, είναι εντάξει το να πιστεύεις στον Θεό κρυφά στο σπίτι. Αλλά, αν βγούμε έξω για να διαδώσουμε το ευαγγέλιο και να γίνουμε μάρτυρες για τον Θεό, θα συλληφθούμε και εμείς. Τότε, ακόμα και αν δεν πεθάνουμε, θα βασανιστούμε. Ποιος μπορεί να ξεφύγει από την αστυνομία του ΚΚΚ άθικτος;»

Ο σύζυγός μου συμφώνησε με τα λόγια μου: «Σωστά! Δεν τολμάμε να πιστέψουμε στην Αστραπή της Ανατολής τώρα, ακόμα κι αν είναι η αληθινή οδός. Αν την αποδεχτούμε, αργά ή γρήγορα θα συλληφθούμε και θα φυλακιστούμε. Πώς θα μπορούμε τότε να ζήσουμε μια φυσιολογική ζωή; Πώς θα επιβιώσει η οικογένειά μας; Περίμενε μέχρι το ΚΚΚ να καταρρεύσει και η καταδίωξη να τελειώσει, και τότε θα μπορούμε ακόμα να πιστεύουμε σ' αυτήν και να μεταφερθούμε στη βασιλεία των ουρανών ούτως ή άλλως».

Όταν ο αδερφός μου άκουσε αυτά, μας είπε με ειλικρίνεια: «Είναι τόσο απλό όσο φαντάζεσαι να εισέλθεις στη βασιλεία των ουρανών; Νομίζω πως είναι αδύνατο να εισέλθουμε στην ουράνια βασιλεία αν δεν μπορούμε να καλωσορίσουμε την επιστροφή του Κυρίου Ιησού. Ξέρεις γιατί το ΚΚΚ δεν συλλαμβάνει εμάς, τους πιστούς στην Εκκλησία της Τριπλής Αυτενέργειας; Επειδή η Τριπλή Αυτενέργεια είναι μια εκκλησία ελεγχόμενη από το ΚΚΚ, και της λείπει τελείως το έργο του Αγίου Πνεύματος. Και το πώς πρέπει να γίνονται τα κηρύγματα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις επιταγές της κυβέρνησης. Πώς είναι αυτό πραγματική πίστη στον Θεό; Αυτό είναι καθαρή υπακοή σε ανθρώπους, όχι στον Θεό. Γι' αυτό δεν παρακολουθούν καθόλου την Εκκλησία της Τριπλής Αυτενέργειας. Η κυβέρνηση του ΚΚΚ φοβάται περισσότερο μια εκκλησία που έχει την αλήθεια, μια εκκλησία όπου το Άγιο Πνεύμα εργάζεται. Όμως εμείς ανήκουμε σε μια εκκλησία που ακολουθεί κοσμικές τάσεις· μπορούμε να εισέλθουμε στη βασιλεία των ουρανών πιστεύοντας στον Κύριο μέσα σε μια τέτοια εκκλησία; Επιπλέον, υπάρχουν προϋποθέσεις για την είσοδο στη βασιλεία των ουρανών· δεν είναι ένα μέρος όπου μπορεί να εισέλθει ο καθένας. Ο Κύριος Ιησούς είπε: «Δεν θέλει εισέλθει εις την βασιλείαν των ουρανών πας ο λέγων προς εμέ, Κύριε, Κύριε, αλλ' ο πράττων το θέλημα του Πατρός μου του εν τοις ουρανοίς» (κατά Ματθ. 7:21). Είμαστε ικανοί να καλωσορίσουμε την επιστροφή του Κυρίου πιστεύοντας στην Εκκλησία της Τριπλής Αυτενεργείας; Είμαστε ικανοί να αποκτήσουμε την αλήθεια και τη ζωή; Είμαστε αυτοί που ακολουθούν το θέλημα του Θεού; Βλέπεις, όταν ο Κύριος Ιησούς ήρθε να επιτελέσει το έργο Του δύο χιλιάδες χρόνια πριν, οι πιστοί του Ιουδαϊσμού ήταν πολύ φοβισμένοι πως θα υποστούν διώξεις, για να ακολουθήσουν τον Κύριο Ιησού. Εκείνον τον καιρό, ο Ιουδαϊσμός ήταν μια νόμιμη θρησκεία που επιτρεπόταν από την κυβέρνηση. Οι άνθρωποι μέσα στο πλαίσιο του Ιουδαϊσμού πίστευαν στον Θεό μόνο κατ' όνομα και δεν διώχθηκαν, αλλά δεν ήταν αυτοί που υπάκουσαν το θέλημα του Θεού. Δεν εγκρίθηκαν από τον Θεό, καταδικάστηκαν ως αμαρτωλοί, και τελικά απορρίφθηκαν από τον Κύριο.»

Ένιωσα αρκετά ντροπιασμένη όταν άκουσα αυτά τα λόγια, και το πρόσωπό μου έκαιγε. Είχα θεωρήσει την είσοδο στη βασιλεία των ουρανών ως κάτι απλό. Τότε, ο σύζυγός μου είπε χαλαρά: «Στην πίστη μας στον Κύριο, πρέπει να φέρνουμε δόξα σ' Εκείνον σε όλα όσα κάνουμε. Αν υποθέσουμε πως θα συλληφθούμε και θα μπούμε φυλακή, η οικογένειά μας θα εξακολουθεί να είναι οικογένεια; Δεν θα γελάνε τότε με εμάς οι γείτονές μας; Για να βρούμε ειρήνη και ασφάλεια δεν πιστέψαμε στον Κύριο; Η πίστη στον Κύριο μέσα στην εκκλησία μπορεί να μας γλιτώσει από πολύ πόνο. Και το πιο σημαντικό είναι πως είμαστε ασφαλείς. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ειλικρινά στον Κύριο μέσα στην καρδιά μας. Εφόσον είμαστε ασφαλείς και αποφεύγουμε να οδηγηθούμε στη φυλακή, τότε αυτό είναι αρκετό, ανεξάρτητα από το αν είμαστε στην Εκκλησία της Τριπλής Αυτενεργείας ή σε μια κατ' οίκον εκκλησία. Όταν ο καιρός φτάσει, αν μπορούμε να αρπαχθούμε μέσα στη βασιλεία των ουρανών, τότε είναι η χάρη του Κυρίου, αλλά αν όχι, τότε δεν θα χαθούμε. Ακόμα κι αν αποτύχουμε να αποκτήσουμε καλή μοίρα, είναι καλύτερο από το να μπούμε φυλακή και να τιμωρηθούμε». Ακούγοντας αυτό, ένιωσα πως ό,τι είπε έβγαζε νόημα αλλά δεν φαινόταν εναρμονισμένο με το θέλημα του Κυρίου. Ήμουν μπερδεμένη.

Η νύφη μου είπε: «Ο Κύριος Ιησούς είπε: "η βασιλεία των ουρανών βιάζεται, και οι βιασταί αρπάζουσιν αυτήν" (κατά Ματθ. 11:12). Πιστεύοντας στον Κύριο, όσο μεγάλες κι αν είναι οι ταλαιπωρίες που πρέπει να υποστούμε, εφόσον μπορούμε να συναντήσουμε την επιστροφή του Κυρίου, και να αρπαχθούμε στη βασιλεία των ουρανών, τότε είμαστε σοφές παρθένοι. Αντίθετα, αν δεν μπορούμε να καλωσορίσουμε τον Κύριο που έχει επιστρέψει, η πίστη μας έχει σπαταληθεί, όσο άνετη κι αν είναι η ζωή μας! Είδα πως η Αποκάλυψη λέει: "Ούτοι είναι οι ερχόμενοι εκ της θλίψεως της μεγάλης, και έπλυναν τας στολάς αυτών και ελεύκαναν αυτάς εν τω αίματι του Αρνίου" (Αποκ 7:14). "Ούτοι είναι οι ακολουθούντες το Αρνίον όπου αν υπάγη. Ούτοι ηγοράσθησαν από των ανθρώπων απαρχή εις τον Θεόν και εις το Αρνίον·" (Αποκ 14:4)."αλλά μόνον οι γεγραμμένοι εν τω βιβλίω της ζωής του Αρνίου" (Αποκ 21:27). Όπως μπορούμε να δούμε, μόνο εκείνοι που είναι στο βιβλίο ζωής του Αμνού θα έχουν μια θέση στη βασιλεία των ουρανών. Αυτοί οι άνθρωποι ακολουθούν τον Αμνό αδιαλείπτως , όσο μεγάλες διώξεις και δοκιμασίες κι αν υποστούν. Αναφέρεται αυτό το εδάφιο σε αυτούς που δέχονται και μαρτυρούν για τον Χριστό τις έσχατες ημέρες; Ίσως εδώ υπάρχει ένα μυστήριο που δεν μπορώ να καταλάβω προς το παρόν. Στα λόγια του Κυρίου είναι ειπωμένο ξεκάθαρα ποιος μπορεί να εισέλθει στη βασιλεία των ουρανών και ποιος όχι. Ο Κύριος είπε: "Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, διότι αυτών είναι η βασιλεία των ουρανών" (κατά Ματθ. 5:10). Αυτοί που συλλαμβάνονται για την πίστη τους στην αληθινή οδό υποφέρουν για τη δικαιοσύνη . Είναι σίγουρα καλύτεροι από άτομα που είναι δειλοί σαν εμάς, οπότε ίσως μόνο αυτοί μπορούν να εισέλθουν στη βασιλεία των ουρανών».

Ακούγοντας όλα αυτά, ένιωσα σοκαρισμένη. Σκέφτηκα: «Είμαστε δειλοί άνθρωποι; Είναι αλήθεια πως οι δειλοί δεν μπορούν να εισέλθουν στη βασιλεία των ουρανών; Και μόνο εκείνοι που καταδιώχθηκαν για τη δικαιοσύνη και ακολουθούν το θέλημα του Θεού μπορούν να εισέλθουν στη βασιλεία των ουρανών; Όχι, αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό. Θα πρέπει αργότερα να διαβάσω προσεκτικά τη Βίβλο».

Αφού ο αδερφός μου και η γυναίκα του έφυγαν, έσπευσα να ανοίξω τη Βίβλο και είδα αυτό το εδάφιο στην Αποκάλυψη: «Οι δε δειλοί και άπιστοι και βδελυκτοί και φονείς και πόρνοι και μάγοι και ειδωλολάτραι και πάντες οι ψεύσται θέλουσιν έχει την μερίδα αυτών εν τη λίμνη τη καιομένη με πυρ και θείον· ούτος είναι ο δεύτερος θάνατος» (Αποκ. 21:8). Εφόσον ο Κύριος είπε πως οι δειλοί δεν μπορούν να εισέλθουν στη βασιλεία των ουρανών, πρέπει να είναι αληθινό, διότι ο Κύριος κάποτε είπε: «Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει» (κατά Ματθ. 24:35). Αυτά είναι τα λόγια του Κυρίου! Κάθισα αδύναμα στον καναπέ, σκεπτόμενη πως, αν και ζω μια εύκολη ζωή πιστεύοντας στον Κύριο μέσα στην Εκκλησία της Τριπλής Αυτενεργείας και δεν έχω καταδιωχθεί, δεν ήμουν παρά μια δειλή πιστή και στο τέλος δεν θα εισερχόμουν στη βασιλεία των ουρανών. Φαινόταν πως το να εισέλθεις στη βασιλεία των ουρανών μέσω της πίστης στον Κύριο δεν ήταν τόσο απλό όσο είχα φανταστεί. Δεν μπορούσα παρά να θυμηθώ τα λόγια του Κυρίου: «Όστις ζητήση να σώση την ζωήν αυτού, θέλει απολέσει αυτήν, και όστις απολέση αυτήν, θέλει διαφυλάξει αυτήν» (κατά Λουκ. 17:33). Ναι! Εκτός κι αν παραιτηθούμε από τις ζωές μας για να πιστέψουμε στον Θεό, δεν θα λάβουμε πραγματικά ζωή.

Της Σιάο-χουά

Από: https://el.lesalut.org/

✼•┈┈┈┈•✼•┈┈┈┈•✼•┈┈┈┈•✼•┈┈┈┈•✼•┈┈┈┈•✼•┈┈┈┈•✼•

© 2018 Αντώνης Ιωάννου. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε