Το δεύτερο βασικό σημείο για να περιμένουμε σε επαγρύπνηση και να καλωσορίσουμε την επιστροφή του Κυρίου Ιησού

2020-04-28

Το δεύτερο βασικό σημείο για να περιμένουμε σε επαγρύπνηση και να καλωσορίσουμε την επιστροφή του Κυρίου Ιησού: αναζητάμε και ερευνούμε ενεργά την αληθινή οδό

Την τελευταία φορά επικοινωνήσαμε το πρώτο βασικό σημείο για να περιμένουμε σε επαγρύπνηση και να καλωσορίσουμε την επιστροφή του Κυρίου Ιησού Χριστού: δεν είμαστε προσκολλημένοι στις αντιλήψεις και τις φαντασίες, αλλά πρέπει να έχουμε φόβο Θεού. Ένας φίλος μάς έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας ότι αυτό το σημείο είναι πράγματι βασικό, οι σκέψεις του Θεού είναι υψηλότερες από αυτές των ανθρώπων, δεν μπορούμε να μετρήσουμε το έργο του Θεού με τις δικές μας αντιλήψεις και φαντασίες. Ο καθένας θέλει επίσης να μάθει τά άλλα βασικά σημεία, ώστε να μπορέσει να έχει περισσότερο μονοπάτι της πράξης για να περιμένει σε επαγρύπνηση και να καλωσορίσει τον Κύριο. Σήμερα συνεχίζουμε να επικοινωνούμε το δεύτερο βασικό σημείο για να περιμένουμε σε επαγρύπνηση και να καλωσορίσουμε την επιστροφή του Κυρίου Ιησού: αναζητάμε και ερευνούμε ενεργά την αληθινή οδό.
Σχετικά με το καλωσόρισμα της επιστροφή του Κυρίου τις έσχατες ημέρες, ο Κύριος Ιησούς προφήτευσε: «Εν τω μέσω δε της νυκτός έγεινε κραυγή· Ιδού, ο νυμφίος έρχεται, εξέλθετε εις απάντησιν αυτού» (Κατά Ματθαίον 25:6). Από τα λόγια του Κυρίου μπορούμε να γνωρίζουμε ότι ο Κύριος εννόησε ότι εφόσον κάποιος απ' έξω θα φωνάξει ότι ο νυμφίος έρχεται, δηλαδή θα διαδώσει τα νέα της επιστροφής του Κυρίου, οι φρόνιμες παρθένες θα μπορούσαν να αναζητήσουν και να ερευνήσεουν ενεργά. Αυτή η συμπεριφορά είναι πραγματικά ότι «περιμένουμε σε επαγρύπνηση».

Αλλά μερικοί πιστεύουν ότι εφόσον διατηρούμε το όνομα του Κυρίου, συχνά προσευχόμαστε και διαβάζουμε την Βίβλο, και εργαζόμαστε επιμελώς για τον Κύριο, αυτό σημαίνει ότι περιμένουμε σε επαγρύπνηση. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει περιμένουμε τυφλά και μάταια, είναι μια παθητική συμπεριφορά για να περιμένουμε τον Κύριο και ότι δεν έχουμε την προθυμία να αναζητήσουμε και να ερευνήσουμε ενεργά, με μια τέτοια νοοτροπία, δεν θα προσπαθήσουμε ενεργά να αναζητήσουμε και να ερευνήσουμε, τότε ως αποτέλεσμα θα χάσουμε εύκολα την ευκαιρία να καλωσορίσουμε την επιστροφή του Κυρίου.

Μόνο μπορούμε να γίνουμε φρόνιμες παρθένες, όταν ακούσουμε κάποιον απ' έξω να φωνάξει ότι ο νυμφίος έρχεται, μπορούμε να αναζητήσουμε και να ερευνήσουμε ενεργά, με αυτό τον τρόπο θα ήμασταν εκείνοι που επιθυμεί η καρδιά του Κυρίου. Ακριβώς όπως ο Πέτρος, ο Ιωάννης, ο Ναταναήλ και άλλοι που υποδέχτηκαν τον ερχομό του Μεσσία, χαιρέτησαν επίσης τον Κύριο αναζητώντας και εξετάζοντας για να αποκτήσουν τη διαφώτιση και τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος. Όπως ο μαθητής ο Πέτρος άκουσε τον αδελφό του, τον Ανδρέα να λέει: «Ευρήκαμεν τον Μεσσίαν» (Κατά Ιωάννην 1:41). Ο Πέτρος ήταν σε θέση να ακολουθήσει τον Ανδρέα για να δει τον Κύριο Ιησού και τελικά ακολούθησε τον Κύριο Ιησού και έλαβε τη σωτηρία του Κυρίου. Επομένως, όταν κάποιος μαρτυρεί ότι ο Κύριος επιστρέφει να μιλάει και να επιτελεί το έργο, είναι ζωτικής σημασίας να αναζητήσουμε και να ερευνήσουμε ενεργά.

Υπάρχει ακόμα ένα βασικό σημείο για να περιμένουμε σε επαγρύπνηση και να καλωσορίσουμε την επιστροφή του Κυρίου, θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε την επόμενη φορά, παρακαλούμε δώστε προσοχή στις δημοσιεύσεις μας.

∈∋∈∋∈∋∈∋∈∋∈∋∈∋∈∋∈∋∈∋∈∋∈∋∈∋∈∋∈∋∈∋

 Προτεινόμενα: Δευτέρα Παρουσία


© 2018 Αντώνης Ιωάννου. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε