Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον εθισμό στο τηλέφωνο;

2020-04-13

Μία μέρα, διάβασα μια δημοφιλή έκφραση στο διαδίκτυο, που ήταν κάπως έτσι: «Το πιο απομακρυσμένο μέρος στον κόσμο δεν βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πλανήτη, είναι όταν είμαι ακριβώς μπροστά σου ενώ εσύ παίζεις με το τηλέφωνό σου». Πράγματι. Ανεξάρτητα από το αν είσαι στο μετρό, στο λεωφορείο, σε εστιατόριο, σε μεγάλο δρόμο ή σε μικρό δρομάκι, συνέχεια βλέπουμε τέτοιου είδους ανθρώπους, τα «ζόμπι των έξυπνων τηλεφώνων». Έχουν ένα τηλέφωνο, ένα τάμπλετ ή κάποιο άλλο μαραφέτι στο χέρι καθώς παρακολουθούν βίντεο, παίζουν παιχνίδια ή κοιτάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και είναι κυρίως νέοι.

Όσο προχωρά η τεχνολογία, το διαδίκτυο κάνει κάποια πράγματα πολύ πιο άνετα στη ζωή μας. Μπορείς να βρεις κάθε είδους πράγματα σε ηλεκτρονικές αγορές, έτσι δεν χρειάζεται καν να φύγουμε από το σπίτι για να αγοράσουμε ό, τι θέλουμε. Υπάρχουν κάθε είδους ειδήσεις και πληροφορίες, καθώς και μια απίστευτη ποικιλία ταινιών και βίντεο - υπερβολικά πολλά για να τα δει κανείς. Όχι μόνο μπορεί να ικανοποιήσει την περιέργειά μας, αλλά και να γεμίσει κάθε ελεύθερη στιγμή της ημέρας μας. Υπάρχουν επίσης κάθε είδους εφαρμογές συνομιλίας και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μπορούμε να συνδεθούμε με ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο από την άνεση του σπιτιού μας. Πίσω όμως από όλη αυτήν την άνεση, τι μας φέρνει το διαδίκτυο; Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές σχετικές αναφορές.

Στην κυρία Γιούε αρέσει πραγματικά πολύ να συνδέεται στο διαδίκτυο. Λέει ότι ξοδεύει πολύ χρόνο για ηλεκτρονικές αγορές κάθε μέρα, ξενυχτώντας συχνά μέχρι τις 1-2 το πρωί, μερικές φορές μέχρι και τις 6 το πρωί. Την επόμενη μέρα στη δουλειά την παίρνει ο ύπνος στο γραφείο της. Συχνά οι προϊστάμενοί της την επιπλήττουν γι' αυτό. Από τότε, δε, που βγήκαν οι εφαρμογές συνομιλίας, μένει ως αργά τη νύχτα χρησιμοποιώντας τις, κάτι που την αφήνει μισοπεθαμένη από την εξάντληση. Παρόλα αυτά, και πάλι δεν μπορεί να αντέξει να αφήσει το τηλέφωνό της στην άκρη και να ξεκουραστεί. Με την πάροδο του χρόνου, η μνήμη της επιδεινώθηκε σημαντικά, παρουσίασε προβλήματα στον αυχένα και έχει πάντα μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια. Έχει γεράσει πολύ. Ο σύζυγός της τη βλέπει συνεχώς στο τηλέφωνο και αισθάνεται δυσαρεστημένος μαζί της και λέει ότι χάνεται σε αυτές τις διαδικτυακές δραστηριότητες.

Ο ανιψιός του κ. Βανγκ είναι 14 ετών. Ήταν πραγματικά πολύ καλό παιδί, από τότε όμως που έπαθε εμμονή με το έξυπνο τηλέφωνό του, είναι πάντοτε στο χέρι του, ακόμη κι όταν τρώει ή κοιμάται. Η όρασή του συνεχώς χειροτερεύει και δεν μιλάει σχεδόν ποτέ. Χρησιμοποίησε μάλιστα κρυφά δύο φορές την πιστωτική κάρτα του πατέρα του για να αγοράσει πρόσθετα για τα αγαπημένα παιχνίδια του, συνολικά 10.000 γιουάν σε χρεώσεις. Όταν ο πατέρας του το ανακάλυψε, το αγόρι αρνείτο και πάλι πεισματικά να το παραδεχτεί.

Υπάρχουν αμέτρητες άλλες περιπτώσεις, όπως ακριβώς της κυρίας Γιούε και του ανιψιού του κ. Βανγκ. Σύμφωνα με ψυχολογική έρευνα που διενεργήθηκε από το Capital Normal University, το 77% των ανθρώπων έχουν ενεργοποιημένο το κινητό τους τηλέφωνο για περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα, το 33,55% το έχει ενεργοποιημένο 24 ώρες την ημέρα, ενώ το 65% δηλώνει: «αισθάνομαι λίγο άγχος όταν δεν είναι δίπλα μου το κινητό μου τηλέφωνο» και πάνω από το 90% αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το τηλέφωνό τους. Το πρώτο-πρώτο πράγμα που κάνουν αυτά τα «ζόμπι των έξυπνων τηλεφώνων» όταν ξυπνούν κάθε μέρα είναι να κοιτάξουν το κινητό τους τηλέφωνο, και πάντοτε το ελέγχουν προτού πάνε για ύπνο. Ξοδεύουν τις μέρες τους κάνοντας ανανέωση σε ιστότοπους όπως το Twitter ή το Reddit, παρακολουθώντας τo περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους και παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια.

Αυτά τα «ζόμπι των έξυπνων τηλεφώνων» είναι εντελώς βυθισμένα στον διαδικτυακό κόσμο. Βιώνουν όλες τις αισθήσεις που τους φέρνει το διαδίκτυο σαν να μην υπήρχαν πλέον όλοι οι άνθρωποι, τα ζητήματα και τα αντικείμενα γύρω τους. Σταδιακά χάνουν την κατεύθυνση στη ζωή τους και η απόσταση μεταξύ αυτών και των άλλων ανθρώπων μεγαλώνει. Εστιάζουν αποκλειστικά στο να είναι «ζόμπι των έξυπνων τηλεφώνων», κοιτάζοντας μόνο το κινητό τους ενώ αγνοούν τους γύρω τους και υψώνοντας ένα χοντρό φράγμα για να αποτρέψουν τυχόν ανταλλαγές μεταξύ αυτών και των άλλων. Μακροπρόθεσμα, αν και φαίνεται να αλληλεπιδρούν συχνά και εντατικά με τους φίλους τους στο διαδίκτυο, οι σχέσεις τους με τους ανθρώπους στην πραγματική ζωή γίνονται όλο και στενότερες και πιο κλειστές και η ικανότητά τους να συναναστρέφονται εξασθενεί, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις γίνονται κοινωνικά αδαείς ή αδέξιοι. Για παράδειγμα, υπάρχουν μερικά παιδιά που γίνονται άτακτα και είναι στενοχωρημένα μόλις πηγαίνουν σχολείο και δεν μιλάνε με τους συμμαθητές τους, όμως τα μάτια τους φωτίζονται τη στιγμή που συνδέονται στο διαδίκτυο και αναζωογονούνται. Δεν ενδιαφέρονται για το σχολείο ή τη ζωή, και πραγματικά δεν εξετάζουν το μέλλον τους - το μόνο που τους νοιάζει είναι να παίζουν παιχνίδια. Υπάρχουν μερικά ζευγάρια που είναι απασχολημένα στη δουλειά όλη την ημέρα και, έπειτα, αφού επιστρέψουν σπίτι, χώνουν τη μύτη τους στο τηλέφωνό τους παίζοντας παιχνίδια ή κουβεντιάζοντας. Όσο περνά ο χρόνος, οι σύζυγοι δεν μοιράζονται πλέον μια κοινή γλώσσα και ζουν σαν ξένοι κάτω από την ίδια στέγη. Όχι μόνο αυτό, αλλά και πολλοί κρατάνε συνεχώς το κινητό τους τηλέφωνο ή το τάμπλετ ενώ περπατούν στον δρόμο, κάνοντας σύνηθες φαινόμενο τα σοβαρά ατυχήματα που προκαλούνται από το ότι κοιτάζουν το τηλέφωνό τους. Για παράδειγμα, μια νεαρή κοπέλα περπατούσε στον δρόμο κοιτάζοντας μόνο το τηλέφωνό της και, ως αποτέλεσμα αυτού, στραβοπάτησε και σφήνωσε το πόδι της σε ένα φρεάτιο. Χρειάστηκαν ηλεκτρικά εργαλεία για να ανοίξουν το κάλυμμα του φρεατίου και να απελευθερώσουν το πόδι της. Υπήρχε επίσης μια νεαρή μητέρα που μπήκε στο ασανσέρ κοιτάζοντας το τηλέφωνο αντί την κόρη της, ηλικίας 2 ετών, που έπεσε έπειτα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα και πέθανε. Μια άλλη νεαρή γυναίκα περπατούσε στην όχθη μιας λίμνης παίζοντας με το τηλέφωνό της και στη συνέχεια έπεσε στη λίμνη.... Μπορούμε να δούμε ότι το ζήτημα των «ζόμπι των έξυπνων τηλεφώνων» δεν είναι ένα σύνηθες κοινωνικό πρόβλημα, αλλά επηρεάζει και απειλεί τη ζωή και την εργασία των ανθρώπων και δεν θα πρέπει να υποτιμάται. Αυτό που είναι πραγματικά ακατανόητο είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για τους κινδύνους τού να είναι κανείς «ζόμπι των έξυπνων τηλεφώνων», ή ακόμη και το έχουν βιώσει προσωπικά, γιατί λοιπόν εξακολουθούν να είναι τόσο ερωτευμένοι με το τηλέφωνό τους; Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που αγνοούν όλα τα άλλα και συνεχίζουν με αυτόν τον τρόπο; Ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες;

Ακριβώς τη στιγμή που με είχε νικήσει αυτό το πρόβλημα, αποδέχτηκα το έργο του Παντοδύναμου Θεού τις έσχατες ημέρες. Στον λόγο του Θεού, βρήκα τελικά την απάντηση. Ο Παντοδύναμος Θεός λέει: «Θέλουμε μόνο να μιλήσουμε για τις ιδέες που μεταφέρουν οι κοινωνικές τάσεις στους ανθρώπους, για τον τρόπο με τον οποίον καθορίζουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων στον κόσμο, τους στόχους που θέτουν στη ζωή και τη γενικότερη στάση των ανθρώπων. Αυτά είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, καθώς μπορούν να ελέγχουν και να επηρεάζουν την πνευματική κατάσταση του ανθρώπου. Η μία μετά την άλλη, όλες αυτές οι τάσεις επιφέρουν μια σατανική επίδραση, η οποία συνεχώς εκφυλίζει τον άνθρωπο, τον κάνει να χάνει συνεχώς τη συνείδηση, την ανθρώπινη φύση και τη λογική του, και υποβαθμίζει ολοένα περισσότερο την ηθική του και την ποιότητα του χαρακτήρα του, σε βαθμό που να μπορούμε να πούμε ότι οι άνθρωποι σήμερα, στην πλειονότητά τους, δεν έχουν καμία ακεραιότητα, καθόλου ανθρώπινη φύση, αλλά ούτε και συνείδηση, πόσο μάλλον λογική. Ποιες είναι, λοιπόν, αυτές οι τάσεις; Δεν είναι δυνατόν να διακρίνεις αυτές τις τάσεις με γυμνό οφθαλμό. Όταν φυσάει ο άνεμος των τάσεων, ίσως μόνο ένας μικρός αριθμός ανθρώπων να είναι αυτός που ορίζει τις τάσεις. Αυτοί οι άνθρωποι ξεκινούν να κάνουν κάτι, αποδέχονται ένα είδος ιδέας ή ένα είδος προοπτικής. Ωστόσο, οι άνθρωποι, στην πλειονότητά τους, και λόγω της άγνοιάς τους, θα εξακολουθούν να μολύνονται συνεχώς, να αφομοιώνονται και να έλκονται από αυτού του είδους την τάση, μέχρι όλοι τους, χωρίς να το γνωρίζουν, να την αποδέχονται ακούσια, να βυθίζονται σ' αυτήν και να ελέγχονται από αυτήν. Αυτού του είδους οι τάσεις, η μία μετά την άλλη, τους ανθρώπους που δεν έχουν νου υγιή εν σώματι υγιεί, που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ την αλήθεια, που δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στο θετικό και το αρνητικό, τους κάνουν να αποδέχονται πρόθυμα τις όποιες τάσεις, τις απόψεις για τη ζωή και τις αξίες που προέρχονται από τον Σατανά. Αποδέχονται ό,τι τους λέει ο Σατανάς σχετικά με την προσέγγιση που πρέπει να έχουν απέναντι στη ζωή και τον τρόπο ζωής που τους «χαρίζει» ο Σατανάς. Δεν έχουν τη δύναμη ούτε την ικανότητα, πόσο μάλλον την επίγνωση, για να αντισταθούν». (από «Ο ίδιος ο Θεός, ο μοναδικός ΣΤ'» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»).

«Αυτές οι κοινωνικές τάσεις ασκούν μεγάλη επιρροή στους ανθρώπους; Έχουν μια έντονα βλαβερή επίδραση στους ανθρώπους; (Ναι.) Μια έντονα βλαβερή επίδραση στους ανθρώπους. Ο Σατανάς χρησιμοποιεί τη μία μετά την άλλη αυτές τις κοινωνικές τάσεις, για να διαφθείρει ποιες πτυχές του ανθρώπου; (Τη συνείδηση, τη λογική, την ανθρώπινη φύση, το ήθος και τον τρόπο που βλέπει τη ζωή.) Προκαλούν έναν σταδιακό εκφυλισμό των ανθρώπων; Ο Σατανάς χρησιμοποιεί αυτές τις κοινωνικές τάσεις για να δελεάζει λίγο-λίγο τους ανθρώπους και να τους παρασέρνει σε μια φωλιά δαιμόνων, ώστε όταν πέσουν στην παγίδα των κοινωνικών τάσεων να υποστηρίζουν εν αγνοία τους, τα χρήματα και τις υλικές επιθυμίες, να υποστηρίζουν την αχρειότητα και τη βία. Όταν αυτά τα στοιχεία εισέλθουν στην καρδιά του ανθρώπου, τότε τι γίνεται ο άνθρωπος; Γίνεται ο διαβολικός Σατανάς! Εξαιτίας ποιας ψυχολογικής κλίσης στην καρδιά του ανθρώπου συμβαίνει αυτό; Τι πρεσβεύει ο άνθρωπος; Στον άνθρωπο αρχίζουν να αρέσουν η αχρειότητα και η βία. Δεν του αρέσουν η ομορφιά ή η καλοσύνη, πόσο μάλλον η ειρήνη. Οι άνθρωποι δεν είναι πρόθυμοι να ζουν την απλή ζωή της κανονικής ανθρώπινης φύσης, αντιθέτως, επιθυμούν να απολαμβάνουν υψηλό γόητρο και μεγάλο πλούτο, να γλεντάνε με σαρκικές απολαύσεις, να κάνουν τα πάντα για να ικανοποιήσουν τη σάρκα τους, χωρίς περιορισμούς, χωρίς τίποτα να τους δεσμεύει, με άλλα λόγια, να κάνουν ό,τι θέλουν. [...] Με αυτόν τον τρόπο, ο άνθρωπος γίνεται όλο και πιο σατανικός, υπερόπτης, αλαζόνας, εγωιστής και κακοήθης. Δεν υπάρχει πλέον καμία στοργικότητα ανάμεσα στους ανθρώπους, κανένα αίσθημα αγάπης ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, καμία κατανόηση ανάμεσα στους συγγενείς και τους φίλους·» (από «Ο ίδιος ο Θεός, ο μοναδικός ΣΤ'» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»).

«Ο Σατανάς διαφθείρει τον άνθρωπο ανά πάσα στιγμή και τόπο. Ο Σατανάς καθιστά αδύνατον για τον άνθρωπο να αμυνθεί απέναντι σ' αυτήν τη διαφθορά και τον καθιστά ανήμπορο απέναντί της. Ο Σατανάς σε κάνει να αποδεχθείς τις σκέψεις του, τις απόψεις του και τα μοχθηρά πράγματα που προέρχονται από αυτόν, σε περιστάσεις όπου αγνοείς και δεν αναγνωρίζεις καθόλου αυτό που σου συμβαίνει. Οι άνθρωποι αποδέχονται πλήρως αυτά τα πράγματα και δεν εξαιρούν κανένα από αυτά. Εκτιμούν και διαφυλάττουν αυτά τα πράγματα σαν θησαυρό, τα αφήνουν να τους χειραγωγούν και να παίζουν μαζί τους, κι έτσι η διαφθορά του ανθρώπου από τον Σατανά γίνεται ολοένα και πιο βαθιά». (από «Ο ίδιος ο Θεός, ο μοναδικός Ε'» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»).

Ο λόγος του Παντοδύναμου Θεού αποκαλύπτει πλήρως τη ρίζα της ανάπτυξης αυτών των «ζόμπι των έξυπνων τηλεφώνων» - είναι τόσο προσκολλημένα στο τηλέφωνό τους εξαιτίας της εξαπάτησης του Σατανά! Ο Σατανάς προκαλεί κάθε είδους κοινωνικές τάσεις που παραπλανούν, περιορίζουν και αποβλακώνουν τους ανθρώπους, παρασύροντάς τους στην ακολασία και την ανηθικότητα. Στη συνέχεια βυθίζονται βαθιά και δεν μπορούν να ξεμπλέξουν. Ακριβώς όπως και με το διαδίκτυο, το οποίο είναι απόρροια του Σατανά - άντρες και γυναίκες, νέοι αλλά και ηλικιωμένοι, όλοι σχεδόν έχουν εμμονή με αυτό, σε σημείο ώστε δύσκολα μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους. Αμέτρητοι νέοι ενθουσιάζονται τόσο με τα διαδικτυακά παιχνίδια ώστε να επηρεάζονται οι σπουδές και η δουλειά τους, μερικοί μάλιστα εγκαταλείπουν το σχολείο ή σταματούν να εργάζονται. Τα διαδικτυακά παιχνίδια δηλητηριάζουν τους ανθρώπους τόσο πολύ ώστε χάνουν την κανονική ανθρώπινη φύση, καθίστανται ανήθικοι και καταθλιπτικοί, γίνονται απλά κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο. Μερικοί εθίζονται στις ηλεκτρονικές αγορές και αγοράζουν ό, τι βλέπουν και γίνονται όλο και πιο άπληστοι και επιφανειακοί, ξοδεύοντας τα χρήματα σαν να είναι νερό. Οι ηλεκτρονικές αγορές πραγματικά διεγείρουν και προκαλούν εξωφρενικές επιθυμίες στους ανθρώπους, που απλά δεν μπορούν να σταματήσουν. Μερικοί εθίζονται στα διαδικτυακά ραντεβού - η ζωή τους είναι γεμάτη ακολασία και διαφθορά και γίνονται ολοένα και πιο δόλιοι. Τα διαδικτυακά φλερτ έχουν καταστρέψει πάρα πολλές προηγουμένως ζεστές και αρμονικές οικογένειες, στερώντας από αμέτρητα αθώα παιδιά ένα άθικτο σπιτικό. Επιπλέον, πάρα πολλά ατυχήματα έχουν συμβεί λόγω ανθρώπων που παίζουν συνεχώς με το κινητό τους τηλέφωνο, αφήνοντας πίσω πληγές που δεν μπορούν ποτέ να επουλωθούν. Αυτές οι κακές τάσεις που προέκυψαν από τον Σατανά διαβρώνουν την ίδια την ψυχή μας έτσι ώστε, προτού καν το καταλάβουμε, ενθουσιαζόμαστε με το κακό και τη λαγνεία για πράγματα της σάρκας, μαγευόμαστε όλοι μέσα στον εικονικό κόσμο, επιδιώκοντας εντελώς απατηλά πράγματα. Μπουχτίζουμε ολοένα και περισσότερο με την πραγματική ζωή και δεν έχουμε πλέον σωστούς στόχους που θα πρέπει να επιδιώξουμε. Γινόμαστε όλο και πιο εγωιστές και τοξικοί, χάνοντας βαθμιαία τη συνείδηση ​​και τη λογική μας, αλλά και την κανονική ανθρώπινη φύση. Όταν οι άνθρωποι είναι χαμένοι διαρκώς στον κόσμο του διαδικτύου, αυτό όχι μόνο τους παρεμποδίζει ακαδημαϊκά και επαγγελματικά, αλλά επηρεάζει και τη συνήθη καθημερινή τους ζωή και τους βλάπτει άμεσα. Ο καθένας στον κόσμο περιβάλλεται πλέον από την κακή αυτή τάση που οφείλεται στον Σατανά. Αυτό το αρνητικό πράγμα που προέρχεται από τον Σατανά έχει γίνει αποδεκτό, όλοι το έχουν ενστερνιστεί και το χρησιμοποιούν σαν κάτι θετικό. Ιδιαίτερα όσοι γεννήθηκαν τη δεκαετία του '80, του '90 και του '00 είναι γαντζωμένοι στο διαδίκτυο σαν να ήταν όπιο. Αυτά τα πράγματα ήδη ελέγχουν σταθερά τις σκέψεις των ανθρώπων και δεν μπορούν με τίποτα να ξεφύγουν. Είναι σαφές ότι η εξαπάτηση και οι πειρασμοί του Σατανά αποτελούν τον πραγματικό λόγο για την ανάπτυξη και διάδοση των «ζόμπι των έξυπνων τηλεφώνων». Αυτού του είδους η κακή τάση συνιστά αναμφισβήτητα ένα δηλητήριο με το οποίο σιγά-σιγά σκοτώνουμε τον εαυτό μας. Μας οδηγεί βήμα-βήμα στην άβυσσο και στον θάνατο.

Αν και ο Σατανάς μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε είδους κακές τάσεις για να μας παραπλανήσει και να μας διαφθείρει, ο Θεός δεν σταμάτησε ποτέ να εργάζεται αθόρυβα για να μας σώσει και πάντοτε νοιάζεται για μας. Χωρίς τη φροντίδα και την προστασία του Θεού, θα μας κατάπιναν τα διαδοχικά κύματα κακών τάσεων του Σατανά. Ο λόγος του Παντοδύναμου Θεού λέει: «Εγώ είμαι η μοναδική σωτηρία της ανθρωπότητας. Εγώ είμαι η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας και, ακόμη περισσότερο, είμαι Εκείνος στον οποίο στηρίζεται όλη η ανθρωπότητα. Χωρίς Εμένα, η ανθρωπότητα θα ακινητοποιηθεί εντελώς. Χωρίς Εμένα, η ανθρωπότητα θα υποφέρει από καταστροφές και θα καταπατηθεί από κάθε είδους φαντάσματα, παρόλο που κανένας δεν Μου δίνει προσοχή». (από «Οφείλεις να ετοιμάσεις επαρκείς καλές πράξεις για τον προορισμό σου» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»). «Επειδή η ουσία του Θεού είναι άγια, αυτό σημαίνει ότι μόνο μέσα από τον Θεό μπορείς να διαβείς τον φωτεινό, τον σωστό δρόμο στη ζωή. Μόνο μέσα από τον Θεό μπορείς να γνωρίσεις το νόημα της ζωής, να ζήσεις μια πραγματική ζωή, να κατέχεις την αλήθεια, να γνωρίσεις την αλήθεια και μόνο μέσα από τον Θεό μπορείς να αποκτήσεις ζωή από την αλήθεια. Μόνο ο ίδιος ο Θεός μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις το κακό και να σε σώσει από τη βλάβη που προκαλεί ο Σατανάς και τον έλεγχο που έχει επάνω σου. Εκτός από τον Θεό, κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σε σώσει από τον ωκεανό των συμφορών, ώστε να μην υποφέρεις άλλο: αυτό καθορίζεται από την ουσία του Θεού. Μόνο ο ίδιος ο Θεός σε σώζει με τόση ανιδιοτέλεια, μόνο ο Θεός είναι ο τελικός υπεύθυνος για το μέλλον σου, για τη μοίρα σου και για τη ζωή σου και Εκείνος διευθετεί όλα τα πράγματα για εσένα. Αυτό είναι κάτι που τίποτα δημιουργημένο ή μη δημιουργημένο δεν μπορεί να καταφέρει». (από «Ο ίδιος ο Θεός, ο μοναδικός ΣΤ'» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»). Δημιουργηθήκαμε από τον Θεό και Αυτός μας προσφέρει το φως του ήλιου, τον αέρα, την τροφή και όλα όσα απαιτούνται για την ανθρώπινη ζωή. Εργάζεται επίσης και μιλάει ανάμεσά μας, παρέχοντάς μας καθοδήγηση και τα μέσα διαβίωσης, σώζοντάς μας, δίνοντάς μας την αλήθεια και διδάσκοντάς μας πώς πρέπει να ζούμε και πώς να είμαστε καλοί άνθρωποι. Μας λέει πώς να ζούμε μια ζωή με νόημα και αξία. Εφόσον ερχόμαστε ενώπιον του Θεού και διαβάζουμε ειλικρινά τον λόγο Του για να κατανοήσουμε την αλήθεια, θα είμαστε σε θέση να διακρίνουμε τις τακτικές του Σατανά για τη διαφθορά της ανθρωπότητας και να διαβλέπουμε την κακή ουσία του που περιπαίζει και καταστρέφει τους ανθρώπους. Θα κατανοούμε τον κίνδυνο και τις συνέπειες τού να ακολουθούμε σατανικές κακές τάσεις και έτσι θα έχουμε την ικανότητα να απορρίψουμε τον Σατανά και να αποβάλουμε πλήρως τη βλάβη που κάνει. Τότε μπορούμε να ζήσουμε μέσα στη φροντίδα και τις ευλογίες του Θεού. Όπως λέει και ο Παντοδύναμος Θεός: «Παροτρύνω όλους τους ανθρώπους όλων των εθνών, χωρών, ακόμα και των βιομηχανιών, να ακούνε την φωνή του Θεού, να αντικρίζουν το έργο του Θεού, να προσέχουν τη μοίρα της ανθρωπότητας, συνεπώς να κάνουν τον Θεό το πιο άγιο, το πιο αξιότιμο, το υψηλότατο και το μοναδικό αντικείμενο λατρείας στην ανθρωπότητα, και να επιτρέπουν σε όλη την ανθρωπότητα να ζήσει κάτω από τις ευλογίες του Θεού, ακριβώς όπως οι απόγονοι του Αβραάμ έζησαν με την υπόσχεση του Ιεχωβά, και όπως ο Αδάμ κι η Εύα, που αρχικά φτιάχτηκαν από τον Θεό, έζησαν στον Κήπο της Εδέμ». (από «Ο Θεός προΐσταται της μοίρας όλης της ανθρωπότητας» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»).

Από τον Γιανγκ Γιανγκ

┾━┾━━━━┄ ·┾━┾━━━━┄ ·┾━┾

Από: Ακολουθήστε τα βήματα του Ιησού Χριστού

© 2018 Αντώνης Ιωάννου. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε