Οι γάμοι είναι κανονισμένοι από την μοίρα

2019-11-04

                                Η εικόνα που εμφανίζεται εδώ είναι ενδεικτική μόνο

Στην ηλικία των 22, η Jinxi λαχταρούσε ένα όμορφο μέλλον, ελπίζοντας να γνωρίσει ένα αγόρι που θα έκανε τους χτύπους της καρδιάς της να τρέχουν. Αν πραγματοποιούταν αυτό θα τον παντρευόταν δίχως τον παραμικρό δισταγμό και δεν θα το μετάνιωνε ποτέ. Αυτή η σκέψη βρισκόταν θαμμένη στην καρδιά όλη της την ζωή.

Μια μέρα, η μητέρα της Jinx, η Wang Lan, της είπε, "Βλέπω η ανθρωπιά της θείας σου της Huang είναι μεγάλη, για αυτό πιστεύω ότι ούτε ο γιος της θα είναι κακός αν και δεν ξέρω πολλά για αυτόν. Ένα κορίτσι πρέπει να παντρευτεί έναν άδολο άντρα και να ζήσει μια σταθερή ζωή. Τώρα, έχεις φτάσει την ηλικία του γάμου. Θα πρέπει να το σκεφτείς σοβαρά." Η Jinxi κούνησε το κεφάλι της, δίχως να απαντήσει στην μητέρα, αλλά η καρδιά της είχε ταραχθεί λίγο. Πίστευε ότι δεν είχε γνωρίσει ακόμα το αγόρι που θα την έκανε να νιώθει αγαπημένη. Πως θα μπορούσε να παντρευτεί έτσι εύκολα? Βλέποντας την Jinxi σιωπηλή, η Wang Lan δεν είπε τίποτα και δεν ανέφερε κάτι από τότε. Πέρασαν μερικοί μήνες. Ήταν μέσα στον κρύο χειμώνα που, με την σύσταση της ξαδέρφης της , η Jinxi γνώρισε το αγόρι ονόματι Xiaojun που άγγιξε την καρδιά της. Ερωτευτήκαν με την πρώτη ματιά, και σύντομα αγαπούσαν ο ένας τον άλλον παθιασμένα. Αργότερα, η Jinxi άφησε την δουλειά της και επέλεξε να δουλεύει κοντά στο σπίτι του Xiaojun.

Παρόλαυτα, η Jinxi σύντομα αντιμετώπισε τη σκληρή πραγματικότητα. Η μητέρα του Xiaojun δεν ήταν ευχαριστημένη με την Jinxi. Επειδή στα μάτια της, ο γιος της ήταν ψηλός, όμορφος και έξυπνος και έπρεπε να παντρευτεί κάποια που ήταν κατάλληλη γι 'αυτόν, αλλά η Jinxi είχε ένα συνηθισμένο πρόσωπο και δεν ήταν εξαιρετική ή ευφραδής. Πώς θα μπορούσε μια τέτοια κοπέλα να ικανοποιήσει την μητέρα του Xiaojun; Αλλά ο Xiaojun επέμεινε στον μείνει με την Jinxi, ζητώντας από τη μητέρα του να δώσει στην Jinxi δύο ευκαιρίες. Η μητέρα του συναίνεσε. Παρόλαυτα, η Jinxi απογοήτευσε την μητέρα του Xiaojun λόγω της εσωστρεφειάς της. Αργότερα, ο Xiaojun και η μητέρα του συχνά τσακωνόντουσταν για την Jinxi. Ώσπου, αυτή η όμορφη πρώτη αγάπη τελείωσε. Η Jinxi ήταν θλιμμένη για αυτό για πολύ καιρό.

Ήταν εποχή συγκομιδής. Μια ακτίνα του ήλιου έλαμψε στο σπίτι της Jinxi. Η Wang Lan ξαναμίλησε για τον γιο της θείας Huang πάλι ενώ συζητούσε με την Jinxi. Είπε, "Έχω μιλήσει στην θεία Huang. Αφού ο γιος της με την κοπέλα του χώρισαν, όπως και εσύ με τον Ye Xiaojun, θέλουμε εσύ και ο γιος της να κανονίσετε ένα ραντεβού να γνωριστείτε. Αν δεν σου αρέσει δεν θα σε ζορίσω,γιατί αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να ζορίζουμε." Έτσι, η Jinxi και ο γιος της θείας της Huang, o Li Ming, κανονίσαν να γνωριστούν. Ήταν μια μέρα με λιακάδα. Εκείνη της στιγμή όταν η Jinxi μπήκε μέσα στο σπίτι και είδε τον Li Ming, ήταν πολύ ήρεμη χωρίς το δυνατό συναίσθημα όπως όταν είχε γνωρίσει τον Ye Xiaojun, αλλά ήταν πρόθυμη να τον γνωρίσει. Αργότερα, καθώς αλληλεπιδρούσε με τον Li Ming, ένιωσε ότι ήταν καλός και ήταν κάποιος που μπορούσε να εμπιστευτεί. Αλλά στο βάθος της καρδιάς της η Jinxi, δεν είχε κάποια ξεχωριστά συναισθήματα για εκείνον. Τακτικά, απλά ανταλλάσανε μηνύματα και σπάνιως βρισκόνταν. Η ζωή ήταν ομαλή, κάτι που έκανε την Jinxi να νιώσει ότι επρόκειτο να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Ώσπου μια μέρα ο Li Ming ξαφνικά της έστειλε ένα μήνυμα που της έλεγε, "Μου λείπεις." Αμέσως η καρδιά της Jinxi αγγίχτηκε και έλιωσε. Με αυτόν τον τρόπο ο, Li Ming μπήκε ήσυχα στην ζωή της Jinxi. Ένα χρόνο μετά, ανέβηκαν τα σκαλιά της Εκκλησίας.

Μετά, η πεθερά της Jinxi της κήρυξε το ευαγγέλιο του Θεού. Όταν η Jinxi ανακαλούσε το παρελθόν της, κυριεύτηκε από το συναίσθημα. Διάβασε αυτά τα λόγια του Θεού: «Ο καθένας συναντά πολλούς ανθρώπους στη ζωή του, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα γίνει ο σύντροφός του στον γάμο. Παρόλο που όλοι έχουν τις δικές τους απόψεις και προσωπικές στάσεις για το θέμα του γάμου, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα γίνει, στο τέλος, το πραγματικό του έτερον ήμισυ, κι έτσι οι προσωπικές απόψεις του καθενός έχουν ελάχιστη σημασία. Αφού γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο που σου αρέσει, μπορείς να προσπαθήσεις να τον κατακτήσεις· ωστόσο, το αν ο άνθρωπος αυτός ενδιαφέρεται για εσένα και το αν θα γίνει ο σύντροφός σου, δεν είναι δική σου απόφαση. Το αντικείμενο της στοργής σου δεν είναι απαραίτητα το άτομο με το οποίο θα μπορέσεις να μοιραστείς τη ζωή σου· στο μεταξύ, κάποιος που ποτέ σου δεν περίμενες, μπαίνει αθόρυβα στη ζωή σου και γίνεται ο σύντροφός σου, το σημαντικότερο στοιχείο στη μοίρα σου, το άλλο σου μισό, ο άνθρωπος με τον οποίο η μοίρα σου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη. Έτσι, παρόλο που υπάρχουν εκατομμύρια γάμοι στον κόσμο, καθένας είναι διαφορετικός. Πόσοι γάμοι είναι ανεπαρκείς και πόσοι ευτυχισμένοι· πόσοι εκτείνονται στην Ανατολή και τη Δύση, και πόσοι στον Βορρά και τον Νότο· πόσοι αποτελούν το τέλειο ταίριασμα και πόσοι είναι ισότιμοι σε τάξη· πόσοι είναι ευτυχισμένοι και αρμονικοί, και πόσοι οδυνηροί και θλιβεροί· πόσοι αποτελούν το αντικείμενο της ζήλιας των άλλων, και πόσοι παρανοούνται και αποδοκιμάζονται από τους άλλους· πόσοι είναι γεμάτοι χαρά, πόσοι είναι γεμάτοι δάκρυα και προκαλούν απόγνωση... Στους αναρίθμητους αυτούς γάμους, οι άνθρωποι αποκαλύπτουν αφοσίωση και ισόβια δέσμευση προς τον γάμο, ή αγάπη, προσήλωση και την έννοια του αχώριστου, ή παραίτηση και αδυναμία συνεννόησης, ή προδοσία προς αυτόν, ακόμα και μίσος. Ανεξάρτητα από το αν ο γάμος ο ίδιος φέρει ευτυχία ή πόνο, η αποστολή του καθενός στον γάμο είναι προκαθορισμένη από τον Δημιουργό και δεν θα αλλάξει· όλοι πρέπει να την εκπληρώσουν. Επιπλέον, η προσωπική μοίρα που βρίσκεται πίσω από κάθε γάμο είναι αμετάβλητη· έχει καθοριστεί πολύ καιρό νωρίτερα από τον Δημιουργό» (από το«Ο ίδιος ο Θεός, ο μοναδικός Γ΄»). Αφότου η Jinxi διάβασε τα λόγια του Θεού, κατάλαβε: όλων των ανθρώπων οι γάμοι βρίσκονται στα χέρια του Θεού, αλλά δεν είναι καθορισμένοι από εμάς, και πως ότι θα περάσουμε στην ζωή μας είναι προκαθορισμένο πολύ καιρό πριν, από τον Θεό. Η Jinxi θυμήθηκε ότι για την αγάπη άφησε την δουλειά που της άρεσε και επέμεινε στο να είναι με τον Ye Xiaojun όπως και να την έβλεπαν οι άλλοι. Άλλα και πάλι στο τέλος χωρίστηκε ο ένας από τον άλλον. Παρότι, η συναναστροφή με τον Li Ming δεν την έκανε να νιώθει αγαπημένη, και παραλίγο να χωρίσουν ακόμα. Όπως και να έχει, πράγματι ήρθαν κοντά και γίναν σύντροφοι για μία ζωή. Σκεπτόμενη αυτό, η Jinxi πίστεψε ακόμα περισσότερο ότι όλων η μοίρα είναι ήδη προκαθορισμένη από τον Θεό.

Ευχαρίστησε τον Θεό που έστησε μια τέτοια οικογένεια για εκείνη και έμαθε πως ο άνθρωπος δεν έχει καμία επιλογή στον γάμο. Επιφανειακά, ο Li Ming ήταν κατώτερος του Ye Xiaojun από κάθε άποψη. Η θέση της οικογένειάς του ήταν μέτρια, και η εμφάνιση του ήταν κοινή επίσης, αλλά ήταν ειλικρινής και ευγενικός με την Jinxi. Επιπλέον, ήταν σε μια τέτοια οικογένεια που μπορούσε να αποδεχτεί το έργο του Θεού των έσχατων ημερών και να πιστέψει ορθά στον Θεό. Γνώριζε ότι όλα αυτά είναι η χάρη του Θεού και ο προκαθορισμός του Θεού. Ευχαριστούσε τον Θεό που είχε κανονίσει ένα τέτοιο γάμο για εκείνη, επιτρέποντας της να γνωρίσει έναν έμπιστο και άδολο σύζυγο και να ζήσει μια ειρηνική, χαρούμενη και ασφαλή ζωή σε αυτήν την ζεστή οικογένεια. Ήταν πραγματικά ευγνώμων για την κυριαρχία του Θεού, πρόθυμη να πιστέψει στο Θεό και να λατρεύει τον Θεό ορθά στον καιρό που θα ακολουθούσε και ήταν αποφασισμένη να συνεχίσει το μονοπάτι της πίστης στον Θεό.

Του Wang Xiaoyue

Από: Ακολουθήστε τα βήματα του Ιησού Χριστού

🍀💕⋰ ⋱💗⋰*⋱🍀⋰ ⋱💗⋰ 🍀⋰ ⋱💗⋰ ⋱🍀⋰*⋱💗⋰ ⋱💕🍀

Συνιστώμενο άρθρο: Πίστη στον Θεό 

© 2018 Αντώνης Ιωάννου. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε