Ευλαβές Ημερολόγιο: Ο δρόμος για την επιστροφή του Κυρίου

2019-12-18

11 Απρίλη 2017
Sunny

Πρόσφατα, ένιωθα ότι η ανάγνωση της Βίβλου μου γινόταν όλο και πιο βαρετή και κουραστική, γιατί δεν υπήρχε καθόλου φως. Παρόλο που συνέχιζα να προσεύχομαι κάθε μέρα όλη μέρα, αυτό είχε ελάχιστη επίδραση πάνω μου και δεν υπήρχε κίνηση στο πνεύμα μου και αισθάνθηκα σαν ο Κύριος να είχε κρύψει το πρόσωπό του από εμένα και δεν με άκουγε. Αλλά ενώ σκεφτόμουν την περίπτωση να μην διαβάζω τη Βίβλο, ένιωσα φοβισμένη. Διότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα χρόνων, η μεγαλύτερη επιθυμία μου ήταν να εισέλθω στη βασιλεία των ουρανών από τον Κύριο κατά την επιστροφή του. Αν δεν συνέχιζα να διαβάζω τη Βίβλο, φοβόμουν ότι η σχέση μου με τον Κύριο θα έχει αποκοπεί εντελώς και θα βρισκόμουν εγκαταλελειμένη όταν ο Κύριος θα ερχόταν.

Προηγουμένως, είχα δει στο Κατά Ματθαίον 24:30, 26:64 και στο Κατά Μάρκον 13:26, ότι έλεγαν πως ο Κύριος θα ερχόταν πάνω σε ένα σύννεφο. Και ιδιαίτερα στην Αποκάλυψη 1: 7: «Ιδού, έρχεται μετά των νεφελών, και θέλει ιδεί αυτόν πας οφθαλμός και εκείνοι οίτινες εξεκέντησαν αυτόν, και θέλουσι θρηνήσει επ' αυτόν πάσαι αι φυλαί της γης. Ναι, αμήν.» Ήμουν σίγουρη ότι ο Κύριος θα κατέβαινε πάνω σε ένα σύννεφο κατά την επιστροφή του κι ότι όλοι θα τον έβλεπαν. Ως εκ τούτου, συχνά προσευχόμουν γι 'αυτό, ζητώντας από τον Κύριο να μην με εγκαταλείψει όταν θα ερχόταν επάνω στο σύννεφο για να αρπάξει τους πιστούς Του. Πριν από αρκετές ημέρες, διάβασα στο Κατά Ματθαίον 25: 6: «Εν τω μέσω δε της νυκτός έγεινε κραυγή· Ιδού, ο νυμφίος έρχεται, εξέλθετε εις απάντησιν αυτού.» Θα μπορούσε να είναι προφανές από αυτόν τον στίχο ότι ο Κύριος θα ερχόταν τα μεσάνυχτα. Τότε ανησύχησα κάπως: Θα μπορούσε όλοι να κοιμόμασταν εκείνη την ώρα, έτσι πώς θα μπορούσαμε να μάθουμε πότε ήρθε ο Κύριος επάνω στα σύννεφα; Ρώτησα στην διπλανή πόρτα μια αδελφή: «Με ποιο τρόπο μπορούμε να προσέχουμε ώστε να μην μας εγκαταλείψει ο Κύριος;» «Ο μόνος τρόπος είναι να προσευχηθούμε», απάντησε. Απογοητεύτηκα λίγο όταν άκουσα τα λόγια της. Της είπα, «θέλω απλώς να μάθω αν υπάρχουν άλλοι τρόποι εκτός από την προσευχή». Ανοιγόκλεισε τα μάτια και δεν είπε τίποτα παραπάνω.

Πριν κάτι μέρες, ξαφνικά είδα στην δεύτερη επιστολή προς Θεσσαλονικείς 1: 7: «εις εσάς δε τους θλιβομένους άνεσιν μεθ' ημών, όταν ο Κύριος Ιησούς αποκαλυφθή απ' ουρανού μετά των αγγέλων της δυνάμεως αυτού» Διαβάζοντας αυτόν τον στίχο, δεν μπόρεσα παρά να νιώσω μπερδεμένη: Ο Κύριος δεν θα έρθει πάνω σε σύννεφα; Γιατί λέει αυτός ο στίχος ότι θα αποκαλυφθεί μέσα από φλόγα πυρός; Πώς λοιπόν θα έρθει ο Κύριος; Ήμουν προβληματισμένη με αυτό το ερώτημα αυτές τις μέρες, και απλά δεν μπορούσα να το κατανοήσω, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ το σκεφτόμουν. Ήμουν σε κάπως πεσμένη διάθεση. Διότι, όχι μόνο δεν λάμβανα φως από την ανάγνωση της Βίβλου, αλλά έβρισκα και πολλές αντιφάσεις. Την διάβαζα ξανά και ξανά, αλλά αντί να την καταλάβω, προβληματιζόμουν όλο και πιο πολύ. Ήθελα να παραμερίσω και να αγνοήσω αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν μπορούσα απλά να το ξεχάσω, γιατί ένιωθα ότι ήταν μεγάλο πρόβλημα. Μπορούσα μόνο να προσευχηθώ στον Κύριο εσώστρεφα: «Κύριε, γιατί όσο περισσότερο θέλω να μάθω πώς θα έρθεις, τόσο περισσότερο προβληματίζομαι; Γιατί γίνεται αυτό?»

17 Απρίλη 2017
Sunny

Μελετούσα την Αγία Γραφή στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες, προσπαθώντας να καταλάβω πώς θα έρθει ο Κύριος. Πριν ακόμα δω ότι ο ένας στίχος έλεγε ότι ο Κύριος θα έρθει τα μεσάνυχτα, ενώ ο άλλος στίχος έλεγε ότι ο Κύριος θα αποκαλυφθεί μέσα από φλόγα πυρός, η αντίληψή μου ότι ο Κύριος πρέπει να έρθει πάνω σε ένα σύννεφο είχε ήδη καταρρεύσει. Όταν διάβασα αυτόν τον στίχο στις Γραφές: «Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι οι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ειμή ο Πατήρ» (Μάρκ. 13:32). προβληματίστηκα ακόμη περισσότερο: Αφού ο άνθρωπος δεν μπορεί να γνωρίζει την ακριβή ώρα του ερχομού του Κυρίου, τότε τι πρέπει να κάνουμε για να καλωσορίσουμε την επιστροφή Του; Όσο περισσότερο το σκεφτόμουν, τόσο περισσότερο μπερδευόμουν. Παραπονέθηκα μάλιστα ότι όσοι είχαν συντάξει τη Βίβλο δεν το είχαν κανονίσει και δεν το παρουσίαζαν σωστά, κάτι που μου προκαλούσε σύγχυση όλο και περισσότερο κατά την ανάγνωση.

Τότε θυμήθηκα ότι ο Αδελφός Zheng είχε πάει κάποτε στο εξωτερικό, οπότε θα μπορούσε να είχε μάθει περισσότερα για αυτή την ερώτηση. Αφού έφαγα, τηλεφώνησα στον Αδελφό Zheng και του ζήτησα να έρθει στο σπίτι μου. Όταν ήρθε, εξέφρασα όλη μου την ανησυχία. Είπε: «Κάποτε ήμουν κι εγώ μπερδεμένος για το πώς θα έρθει κι ο Κύριος Ιησούς. Αργότερα, επικοινωνώντας με αδελφούς και αδελφές που καταλαβαίνουν καλά την αλήθεια, έμαθα ότι υπάρχουν δυο πιθανοί τρόποι που να έρθει ο Κύριος: Μυστική άφιξη και δημόσια άφιξη Εν τω μέσω δε της νυκτός έγεινε κραυγή· Ιδού, ο νυμφίος έρχεται, εξέλθετε εις απάντησιν αυτού. "Εν τω μέσω δε της νυκτός έγεινε κραυγή· Ιδού, ο νυμφίος έρχεται, εξέλθετε εις απάντησιν αυτού" (Ματθ. 25:6) "Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι οι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ειμή ο Πατήρ" (Μάρκ. 13:32). Αυτοί οι δύο στίχοι αναφέρονται στη μυστική άφιξη. Ενώ στο Κατά Λουκάν 21:27 λέει: "Και τότε θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον εν νεφέλη μετά δυνάμεως και δόξης πολλής." Λουκάν 1:7 λέει: "Ιδού, έρχεται μετά των νεφελών, και θέλει ιδεί αυτόν πας οφθαλμός και εκείνοι οίτινες εξεκέντησαν αυτόν, και θέλουσι θρηνήσει επ' αυτόν πάσαι αι φυλαί της γης. Ναι, αμήν." Αυτά αναφέρονται στη δημόσια άφιξη του Θεού.

Εννοώντας δηλαδή ότι, ο Κύριος θα κατέβει πρώτα μυστικά και στη συνέχεια θα κατέβει δημοσίως. Η μυστική κατάβαση σημαίνει ότι ο Θεός θα ενσαρκωθεί ως ο Υιός του ανθρώπου για να κάνει το έργο της κρίσεως στις έσχατες ημέρες. Η Βίβλος λέει "Πρώτον όμως πρέπει αυτός να πάθη πολλά" και ότι ο Υιός του ανθρώπου θα περπατήσει στις εκκλησίες και θα περπατήσει άναμεσα στα χρυσά κεριά. Όλα αυτά αναφέρονται στην περίοδο κατά την οποία ο Υιός του ανθρώπου θα κάνει το έργο της κρίσεως μετά την κρυφή άφιξη του. Ο Υιός του ανθρώπου γεννιέται από άνθρωπο και δεν διαφέρει από έναν απλό άνθρωπο εξωτερικά. Αν και υπάρχει η ουσία της Θεότητας σε Αυτόν, δεν μπορεί να αναγνωριστεί ή να γίνει γνωστή από κανένα άτομο. Έτσι ο χρόνος του έργου του Θεού ενσαρκωμένο είναι το στάδιο του μυστικού έργου του Θεού. Για παράδειγμα, πριν ο Ιησούς Χριστός σταυρωθεί οι μαθητές Του επίσης δεν τον γνώριζαν. Και λόγω της αποκάλυψης του ουράνιου Πατέρα ο Πέτρος ήταν σε θέση να αναγνωρίσει τον Κύριο Ιησού ως τον Χριστό, τον Υιό του ζωντανού Θεού. Την περίοδο κατά την οποία ο Θεός ενσαρκώνεται για να εργαστεί ως Υιός του ανθρώπου, δεν μπορούμε να τον αναγνωρίσουμε ούτε να καταλάβουμε τα λόγια του χωρίς το έργο του Αγίου Πνεύματος, διότι τα μάτια των ανθρώπων δεν μπορούν να διεισδύσουν στην πνευματική σφαίρα. Έτσι, η περίοδος κατά την οποία ο Υιός του ανθρώπου κατέρχεται για το έργο του γίνεται ένα στάδιο της κρυφής έλευσης του Θεού στην ανθρωπότητα.

Το στάδιο της κρυφής καθόδου του Θεού είναι η περίοδος που ο Θεός εκφράζει τα λόγια και κάνει το έργο της κρίσης για να σώσει τον άνθρωπο. Αφού βιώσουν τα λόγια και τη δουλειά του Θεού, οι άνθρωποι θα γνωρίσουν την πραγματικότητα των δικών τους φθορών και θα δουν ειλικρινά ότι οι σατανικές τους φύσεις είναι πολύ επίμονες και δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα και ότι πρέπει να εξασκηθούν και να βιώσουν τα λόγια του Θεού, καθώς επίσης και θα υπακούσουν στην κρίση του Θεού, ώστε να αποβάλουν σταδιακά τις αμαρτωλές φύσεις τους και να λάβουν εξαγνισμό και σωτηρία. Όταν οι άνθρωποι φτάσουν σε αυτό το στάδιο, θα δουν αληθινά ότι ο Λόγος του Θεού έχει παράγει αποτελέσματα σε αυτούς κι ότι το σχέδιο διαχείρισης του Θεού για σωτηρία του ανθρώπου έχει εκπληρωθεί πλήρως. Εκείνη την εποχή, το κρυμμένο έργο του Θεού θα τελειώσει και όλοι οι άνθρωποι θα υποταχθούν ενώπιον του Θεού, θα ευχαριστήσουν τον Θεό για τη σωτηρία Του και θα επαινέσουν την παντοδυναμία και τη σοφία του Θεού και τις θαυμαστές Του πράξεις. Μετά από αυτό, ο Θεός θα αλλάξει τη μορφή Του και θα εμφανιστεί ανοιχτά στην ανθρωπότητα για να πραγματοποιήσει το έργο της ανταμοιβής του καλού και την τιμωρία του κακού. Και το τέλος κάθε είδους ανθρώπου θα αποκαλυφθεί πλήρως την εποχή εκείνη. Ο Θεός θα φέρει τους υπέρτες που έχουν καθαριστεί με την κρίση και την τιμωρία του Θεού και έχουν φέρει μαρτυρίες για τον Θεό σε δοκιμές και δοκιμασίες, στο βασίλειο. Την ίδια στιγμή, ο Θεός θα στείλει μεγάλες καταστροφές για να τιμωρήσει και να καταστρέψει όλα τα είδη του Σατανά που κάποτε αντιστάθηκαν στον Θεό. Το έργο του Θεού αυτού του είδους εκπληρώνει ακριβώς την προφητεία στην Αποκάλυψη: "Ιδού, έρχεται μετά των νεφελών, και θέλει ιδεί αυτόν πας οφθαλμός και εκείνοι οίτινες εξεκέντησαν αυτόν, και θέλουσι θρηνήσει επ' αυτόν πάσαι αι φυλαί της γης. Ναι, αμήν" (Αποκ. 1:7).»

Εκείνη την ημέρα, ο αδελφός Zheng με συντόφευσε επίσης με πολλές άλλες αλήθειες για τον ερχομό του Κυρίου στις έσχατες ημέρες. Δεν περίμενα ότι ο αδελφός Zheng θα μπορούσε να εξηγήσει πώς ο Κύριος θα ερχόταν και θα δούλευε τόσο καθαρά και πειστικά. Ποτέ δεν είχα ακούσει για τόσο βαθιά γνώση πριν. Τον ρώτησα πού το είχε διαβάσει αυτό και γιατί δεν είχα ακούσει γι 'αυτό ποτέ. Είπε με ένα χαμόγελο: «Πριν πάω στο εξωτερικό, συχνά περνούσα από το Μεγάλο Τείχος για να ψάξω για τα μηνύματα σχετικά με τον ερχομό του Κυρίου. Αφότου πήγα στο εξωτερικό, έψαχνα το διαδίκτυο κάθε μέρα. Μπορείς επίσης να αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλές ταινίες και βίντεο online σχετικά με την επιστροφή του Κυρίου! Μπορείς να βρεις πολλά στο Facebook." Ενθουσιάτηκα ακούγοντας το. Ο αδελφός Zheng όχι μόνο είχε λύσει τον γρίφο μου, αλλά επεσήμανε κι έναν τρόπο για μένα να αναζητήσω το πώς ο Κύριος θα κάνει το έργο της εξάγνισης και της σωτηρίας του ανθρώπου όταν επιστρέψει. Ήμουν σίγουρος ότι αυτή ήταν καθοδήγηση από τον Κύριο. Ευχαριστώ τον Κύριο! Αλληλούια!

Από: https://el.lesalut.org/

‿.•*´ 🍃🌼🍃‿.•*´¯ 🍃🌼🍃‿.•*´¯ 🍃🌼🍃´*•.‿

© 2018 Αντώνης Ιωάννου. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε